Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-Mobile: EDGE és 3G lefedettségben is az élen

Kütyük

T-Mobile: EDGE és 3G lefedettségben is az élen

A T-Mobile az Ericsson közreműködésével az országban elsőként vezette be a gyorsabb mobil internetezést biztosító EDGE megoldást és a 3G szolgáltatást. A legnagyobb hazai mobilcég idén további jelentős fejlesztésekkel segíti a még gyorsabb WAP és Internet használatot.

Megfelelő készülékkel az idei évre tervezett 34 helyett 160 településen, az ország lakosságának 60 százaléka érheti majd el a társaság szélessávú EDGE hálózatát (a még gyorsabb T-Mobile 3G hálózat szintén gyors ütemben bővül és jelenleg már a főváros közel 80 százalékán használható).

Az EDGE a meglévő GSM/GPRS hálózat továbbfejlesztése, amelynek segítségével sokkal gyorsabban böngészhető a WAP és az internet, küldhetők vagy fogadhatók az e-mailek. Az EDGE segítségével a videoküldés, a videoletöltés, az MMS-ek továbbítása egyaránt kevesebb időt vesz igénybe. Mobiltelefonnal, kézi-, vagy hordozható számítógéppel akár 220 Kbit/s sebességgel lehet internetezni (3G esetén ez az érték jelenleg 384 Kbit/s).

Az EDGE képes készülékek száma folyamatosan nő, a T-Mobile akciós kínálatának jelenleg 40 száléka már a gyorsabb adatátvitelre is alkalmas mobiltelefonokból áll. Az EDGE használata ráadásul – a 3G-hez hasonlóan – nem igényel külön beállítást, nem jár többletköltséggel, a meglévő díjcsomagokkal és díjakkal használható. A T-Mobile október 1-től jelentősen csökkentette mobilinternet tarifáit és az új Net 50 aktiválása esetén előfizetéses ügyfelei november 30-ig, Domino kártyások az aktiválástól számított 30 napig 50 százalékos kedvezménnyel, 990 forintos havi- illetve időszaki díj ellenében vehetik igénybe a mobilinternetet.

A T-Mobile a hazai mobilpiacon a GPRS, az EDGE, a WLAN, a WLAN roaming és a 3G elsőkénti bevezetésével a mobil adatátvitel terén is vezető szerepet játszik. A legkorszerűbb megoldások gyors bevezetésével célja, hogy ügyfelei igényeihez igazodva biztosítsa a szabad választás lehetőségét.

A T-Mobile EDGE szélessávú hálózata 2005 végére az alábbi településeken lesz elérhető:
Budapest, Miskolc, Szeged, Pécs, Győr, Debrecen, Szombathely, Tatabánya, Nyíregyháza, Kecskemét, Kaposvár, Szekszárd, Siófok, Keszthely, Balatonfüred, Székesfehérvár, Veszprém, Balatonszabadi, Szolnok, Érd, Dunaújváros, Zalaegerszeg, Békéscsaba, Eger, Salgótarján, Sopron, Hódmezővásárhely, Baja, Gyula, Orosháza, Ózd, Kazincbarcika, Alsónémedi, Balatonszéplak, Békés, Biatorbágy, Budakalász, Budaörs, Csobánka, Csomád, Diósd, Dombóvár, Domonyvölgy, Dunanagyvarsány, Ecser, Felsőpakony, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Hereghalom, Kerepes, Komárom, Leányfalu, Makó, Mogyoród, Mohács, Monor, Nagykovácsi, Nagytarcsa, Oroszlány, Piliscsaba, Szada, Nagykanizsa, Pápa, Mosonmagyaróvár, Szentendre, Szigethalom, Sződliget, Tárnok, Telki, Tököl, Törökbálint, Üllő, Vecsés, Veresegyház, Cegléd, Ceglédbercel, Gyöngyös, Hajdúszoboszló, Hatvan, Mátészalka, Mezőtúr, Nagykőrös, Paks, Szarvas, Szentes, Ajka, Csongrád, Csömör, Dunakeszi, Esztergom, Fót, Hajdúböszörmény, Jászberény, Kalocsa, Karcag, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Százhalombatta, Szigetszentmiklós, Taksony, Tata, Törökszentmiklós, Üröm, Vác, Barcs, Bicske, Bonyhád, Celldömölk, Csorna, Dorog, Edelény, Kapuvár, Kőszeg, Szerencs, Marcali, Nagyatád, Sarkad, Sárvár, Siklós, Szigetvár, Tolna, Balassagyarmat, Berettyóújfalu, Gyomaendrőd, Hajdúsámson, Kisvárda, Mezőberény, Pásztó, Pilis, Sárospatak, Tapolca, Újfehértó, Abony, Albertirsa, Balmazújváros, Hajdúhadháztéglás, Heves, Isaszeg, Kiskőrös, Kiskunmajsa, Kisújszállás, Körmend, Lajosmizse, Nagykáta, Nyírbátor, Püspökladány, Sárbogárd, Szerencs, Tiszaföldvár, Tiszafüred, Tiszakécske, Tiszaújváros, Tiszavasvári, Túrkeve.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés