Connect with us

Hirdetés

technokrata

4G mobil fejlesztések Magyarországon

Kütyük

4G mobil fejlesztések Magyarországon

Ma kezdte meg működését az a Mobil Innovációs Központ, amely nemzetközi jelentőségű szerepet hivatott vállalni a jövő vezeték nélküli távközlési megoldásainak kutatásában és fejlesztésében.

Az állami támogatással, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal pályázatán keresztül, tizenhét tagú konzorcium által létrehozott központ egyik alapító tagjai között található a Pannon GSM, valamint a T-Mobile.

Miközben a felhasználói piac még csak most ismerkedik a mobil telekommunikációs rendszerek harmadik generációjában (3G) rejlő potenciállal, a világ távközlési szakembereit már az ezen is túlmutató megoldások és lehetőségek foglalkoztatják. A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal pályázatot írt ki egy olyan magyarországi mobil innovációs és fejlesztési központ létrehozására, amelynek feladata a lehetséges 3,5G és 4G technológiák feltérképezése, a fejlesztések irányvonalainak kijelölése.

E pályázatra válaszolva hozta létre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezetésével létrejött, tizenhét tagú konzorcium a Mobil Innovációs Központot, amely ma kezdte meg tevékenységét. A Központ hosszú távú működését kétmilliárd forintos állami támogatás, valamint az alapító konzorcium tagjai, tizenhét hazai oktatási, kutatási, távközlési és számítástechnikai intézmény által elérhetővé tett források biztosítják.

A Mobil Innovációs Központtal szemben megfogalmazott alapvető elvárások – új technológiai irányok kutatása és fejlesztése, az ezekhez tartozó rendszerek és alkalmazások tesztelése, mindezek gyakorlatba történő átültetésének előkészítése, valamint a tudományos és a piaci szférák közötti ismeretáramlás fenntartása, anyagi támogatás biztosítása – komplex szakértelmet, hosszú távú elkötelezettséget és a piac pontos ismeretét feltételezik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés