Connect with us

Hirdetés

technokrata

Feljövőben a mobiltelefonos walkie-talkie szolgáltatások

Kütyük

Feljövőben a mobiltelefonos walkie-talkie szolgáltatások

A legfrissebb felmérések azt mutatják, hogy szépen lassan egyre több mobil operátor üzemeltet CB rádió jellegű Push To Talk szolgáltatásokat.


A GSA (Global mobile Suppliers Association) egyik, napokban nyilvánosságra hozott elemzéséből kiderül, hogy jelen pillanatban globálisan mintegy 33 GSM/GPRS hálózatban lehet igénybe venni PTT szolgáltatásokat. Ezen hálózatok közül 15 európai, 11 ázsiai, 5 amerikai és 2 közel-keleti. A jelentés kitér arra, hogy ezenkívül számos olyan operátor van világszerte, mely jelen pillanatban még csak teszteli a PTT-t, de hamarosan kereskedelmi szolgáltatásként kívánja ügyfelei részére bocsátani.

Ezzel párhuzamosan örvendetes, hogy a 2005-ben forgalomba kerülő új mobiltelefonok egyre nagyobb arányban támogatják a PTT-t. A GSA közlése szerint a tíz legnagyobb gyártó kínálatában jelenleg már közel 60 olyan GSM/GPRS modell található, mely PTT képes.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a T-Mobile Magyarországon elsőként az Országos Polgárőr Szövetséggel együttműködve teszteli legújabb csoportkommunikációs megoldását, a Push To Talk-ot (PTT). A jól ismert adó-vevőhöz hasonló, annak korszerűbb, távolsági korlátok nélkül használható legújabb változatával a hangüzenet sok címzetthez juthat el egyszerre. A PTT szolgáltatás a Nokia rendszerének és a T-Mobile csoport nemzetközi hátterének köszönhetően lesz elérhető a magyarországi ügyfelek számára is.

A PTT belföldön a T-Mobile GPRS/EDGE/3G hálózatán használható majd, és a társaság kínálatában jelenleg több olyan Nokia készülék kapható, amely alkalmas a szolgáltatás használatára (Nokia 6170, 5140, 6020, 6680). A kereskedelmi bevezetést követően a PTT előfizetéses és Domino kártyás ügyfelek számára egyaránt elérhető lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés