Connect with us

Hirdetés

technokrata

Meglepően újszerű mobil szolgáltatások

Kütyük

Meglepően újszerű mobil szolgáltatások

Dél-Koreában a napokban két új érdekes mobiltelefonos szolgáltatást indítottak be.


A távol-keleti ország egyik legnagyobb áruházlánca, a Hyundai Department Store mostantól már nem csak papír, hanem mobil kuponokkal is kedveskedik vásárlóinak. A cég szóvivője elmondta, hogy az emberek nem igazán szeretik a papír kuponokat, mert azokat gyakran otthon felejtik, illetve ha összegyűlik belőlük pár darab, akkor sok helyet foglal a pénztárcájukban. Éppen ezért a Hyundai most bevezeti a mobiltelefonos kupon rendszert, mely vélhetően elsősorban az újdonságok felé nyitott huszonéves korosztály képviselői körében arat majd komolyabb sikereket.

A mobiltelefont mindig mindenki magánál tartja, ezért több mint logikus, hogy az áruházakban használt kuponokat elektronikus formában ezen készülékekben tároljuk. A vásárlóknak egyébként akár arra is lehetőségük van, hogy egymásnak vásárlási utalványokat küldözgessenek. Első körben 300 ezer, 17 és 30 év közötti vásárló kapott az újgenerációs kuponból.

A másik érdekes mobil szolgáltatás Mobile Sommelier névre hallgat. Az ugyancsak dél-koreai székhelyű KTF által indított új rendszer lényege nem más, mint, hogy a boros üvegeken egy speciális kódot helyeznek el a gyártók, amit a vásárlóknak le kell fényképezniük kamerás készülékük segítségével, majd pedig egy távoli szerverről néhány pillanattal később elektronikus formában megérkezik a bor összes adata.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés