Connect with us

Hirdetés

technokrata

Három hónap után feléledt a nepáli mobiltelefonos hálózat

Kütyük

Három hónap után feléledt a nepáli mobiltelefonos hálózat

Három hónap kényszerű kihagyást követően most újra beindultak a nepáli mobiltelefonos hálózatok.


Mint ismeretes, Gyanendra király idén február 1-én menesztette az ország kormányát, átvette a hatalmat, és ezzel párhuzamosan rendkívüli állapotot hirdettek ki, és egyben elnémították a mobiltelefonokat. Az üggyel kapcsolatban az volt a hivatalos álláspont, hogy a mobil hálózatok működését azért kell szüneteltetni, mert csak ily módon akadályozható meg, hogy a maoista lázadók egymással kommunikálni tudjanak.

Mostantól azonban végre újra használhatók a nepáli mobiltelefonos hálózatok, mind a helybéliek, mind pedig a turisták számára. A két nagy operátor, a Nepal Telecom és a Mero Mobile munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy az ország mobiltelefonos előfizetőinek újra regisztrálniuk kell magukat, és csak ezt követően tudnak majd újra mobil hívásokat kezdeményezni, illetve fogadni.

Nepálnak jelenleg mintegy 246 ezer mobil előfizetője van. A mobiltelefónia öt évvel ezelőtti megjelenése óta rendkívül dinamikusan fejlődött a nepáli mobil piac, ugyanis az embereknek sokkal egyszerűbb egy mobil előfizetést vásárolniuk, mint adott esetben 5 évet várni arra, hogy bekössék számukra a vezetékes telefont.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés