Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már kapható a Motorola futurisztikus videótelefonja

Kütyük

Már kapható a Motorola futurisztikus videótelefonja

A Motorola bejelentette, hogy megkezdte a Motorola Ojo Personal Video Phone kereskedelmi forgalmazását.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, az amerikai székhelyű vállalat a januárban megrendezett CES 2005 (Consumer Electronics Show) kiállításon kerített sort az Ojo Personal Videophone bejelentésére, mely újdonság külső jegyei alapján akár egy sci-fi filmben is minden további nélkül szerepelhetne. A Motorola és a Worldgate Communications munkatársai által közösen kifejlesztett készülék két fő részből áll: az alsó szegmens leginkább egy mobiltelefonhoz hasonlítható, a felső rész pedig áll egyrészt egy 7 colos képátlójú folyadékkristályos kijelzőből, másrészt pedig egy beépített kamerából.

Az MPEG-4 (H.264) kodekre épülő készülék segítségével kiváló minőségű, 30 képkocka/másodperc sebességű videóanyagok továbbíthatók 110 Kbps-os sávszélesség mellett. A videotelefonos szolgáltatás igénybe vételéhez egy DSL, vagy kábeltelevíziós Internet kapcsolatra van szükség.

A Ojo Personal Videophone (Model PVP1000) a Motorola weboldalán keresztül rendelhető meg, még pedig 799 dolláros, vagyis mintegy 156 ezer forintos áron. Említést érdemel, hogy a Motorola ezen új terméke idén elnyerte a CEA (Consumer Electronics Association) szervezet Legjobb Design és Mérnöki Innovációs díját.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés