Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az SMS-ezés jobban butít, mint a kábítószer!

Kütyük

Az SMS-ezés jobban butít, mint a kábítószer!

Az SMS-ezés butít: nagyobb mértékben csökken azoknak az IQ-ja, akik sokat üzengetnek egymásnak mobiltelefonon, illetve elektronikus levelek révén, mint akik időnként marihuánás cigarettát szívnak.

Minderről a londoni The Times című lap legfrissebb számában olvashatunk, melyben a Londoni Egyetem egyik friss kutatási projektjének eredményeit közlik.


Az egyetem munkatársai nyolcvan próbaalany intelligenciahányadosát vizsgálták. A kutatók az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy az intenzív SMS, illetve e-mail forgalmat lebonyolító személyek IQ szintje nem kevesebb mint 10 ponttal csökkent, ezzel szemben a hasist, vagy más kábítószert használók IQ-ja csak négy ponttal esett vissza.

Az érdekes jelenség azzal magyarázható, hogy az emberi agyat igen csak megterheli, ha egy időben több dologra kell figyelnie. Így például a munka közben az aktuálisan beérkező SMS-ekre és elektronikus levelekre koncentráló személyeknek az agya folyamatosan, megállás nélkül készültségi állapotban van, ami egyrészt csökkenti a koncentrációs készséget, másrészt pedig IQ visszaesést eredményez.

Az említett brit lap szerint egyébként manapság világszerte átlagosan mintegy 50 milliárd e-mailt küldenek egymásnak a felhasználók naponta és ezzel párhuzamosan az SMS is rendkívül népszerű telekommunikációs forma.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés