Connect with us

Hirdetés

technokrata

Orvostörténeti mérföldkő: SMS küldésre is képes újfajta pacemaker

Kütyük

Orvostörténeti mérföldkő: SMS küldésre is képes újfajta pacemaker

Holland kutatók sikeresen ültettek be egy páciensbe egy többek közt mobiltelefonos funkciókkal is rendelkező pacemakert.


Az amszterdami VUmc (VU University Medical Center) kardiológus professzorai egy olyan speciális szívritmus szabályzót implantáltak az egyik betegbe, ami többek közt képes mobiltelefonos rövid szöveges üzenetben információt küldeni a kórháznak a páciens aktuális állapotáról. Az SMS azonnal megjelenik a kezelőorvos mobiltelefonján, aki adott esetben villámgyorsan megteheti a megfelelő intézkedéseket. Ezenkívül arra is lehetőség nyílik, hogy az orvorosok az Interneten keresztül megtekintsék, hogy mennyire súlyos a páciens állapota.

Szakértők szerint az SMS küldésre is alkalmas pacemaker sikeres beültetése orvostörténeti mérföldkőnek számít. Az első ilyen jellegű műtétre egyébként egy egyhónapos szakmai workshop keretein belül került sor, és számos szakmabeli végig figyelemmel kísérte. Az újfajta szívritmus szabályzót használók számára egyébként komoly könnyebbség, hogy sokkal ritkábban kell személyesen befáradniuk az orvosi rendelőbe.

A Home Monitoring névre keresztelt újgenerációs pacemakert egyébként egy bizonyos Biotronik nevezetű vállalat fejlesztette ki. A Biotronik jelszava nem más, mint: ˝Technológia – Az egészség védelmére˝.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés