Connect with us

Hirdetés

technokrata

Három év börtön ötszáz mobiltelefonos bombariadóért

Kütyük

Három év börtön ötszáz mobiltelefonos bombariadóért

Dél-Afrikában egy nőt három éves börtönbüntetéssel sújtott a bíróság, a vádlott ugyanis a közelmúltban több mint 500 alkalommal jelentett valótlan bombariadót mobiltelefonjáról.

A 39 esztendős Elsie Wilemant a rendőrség egy kifejezetten ilyen ügyekben használatos speciális készülék segítségével kapta el. Az egyik rendőrnek titokban sikerült rávennie a hölgyet, hogy találkozzanak az egyik Belville-i hajléktalan szállón, ahol aztán gyorsan bilincs került a telefonos riadalomkeltő kezére. A bírósági tárgyalás alatt a büntetlen előéletű vádlott nem tudta megmagyarázni, hogy a közelmúltban miért jelentett több száz bombariadót, mindenesetre cselekedeteivel kapcsolatban megbánást tanúsított.

A dél-afrikai rendőrséghez naponta átlagosan 3 ezer téves riasztás érkezik be, de egyes iskolai tanítási napokon nem ritka, hogy ez a szám 6 ezerre növekszik, ugyanis a tizenévesek sokszor bombariadók révén szeretnének megmenekülni egyes dolgozatok megírásától.

Glen Schooling rendőrfőnök az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a téves bombariadók körülbelül akkora költséget jelentenek a hatóságoknak, mint amennyi pénzt anyagbeszerzésre, illetve logisztikára fordítanak. Ezzel együtt a rendőröknek minden egyes bejelentést komolyan kell venniük, hiszen elég lenne, ha a több tíz ezer bejelentés közül akár csak egy is valós lenne.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés