Connect with us

Hirdetés

technokrata

A fiatalok már nem tudnának mobiltelefon és SMS nélkül élni

Kütyük

A fiatalok már nem tudnának mobiltelefon és SMS nélkül élni

A tizenévesek számára a mobiltelefon mára már nélkülözhetetlen eszközzé vált, a rövid szöveges üzenet pedig ezen korosztály egyik legnépszerűbb kommunikációs eszköze – derül ki egy most megjelent szociológiai tanulmányból.

A jelentés készítői közvélemény kutatást folytattak, mely szerint a megkérdezett fiatalok több mint háromnegyede azt nyilatkozta, hogy lényegében már nem tudná elképzelni az életét mobiltelefon nélkül. Az SMS-ezés elsősorban azért népszerű a tizenévesek körében, mert ez egy arc nélküli, nem túl személyes kommunikációs forma. A legtöbb fiatal egyébként elsősorban flörtölésre, illetve időpontok egyeztetésére használja a rövid szöveges üzeneteket. A fiúk egyharmada, a lányok egynegyede szerint semmi kivetni való nincs abban, ha például valaki SMS-ben szakít a párjával.

˝Arra lettünk figyelmesek, hogy a mobil üzenetküldés az utóbbi időkben egyre jobban háttérbe szorította a személyes, illetve szóbeli kapcsolattartást. Az SMS népszerűsége leginkább közvetlenségében, gyorsaságában, és személyességében rejlik˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Helen Haste, a Bath Egyetem pszichológia professzora.

Haste elmondta, hogy 725 11 és 21 év közötti fiatalt kérdeztek meg mobiltelefonos szokásaikról. A megkérdezettek közül 687-en rendelkeztek mobil készülékkel: a lányok körében 97 százalékos, a fiúk esetében pedig mintegy 92 százalékos a mobil penetráció.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés