Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ki használ Firefoxot?

Kütyük

Ki használ Firefoxot?

Többször is cikkeztünk már az alternatív böngésző népszerűségének emelkedéséről, de vajon ki a „tipikus firefoxozó”?

Az alternatív böngészők a nyár elején kaptak nagyobb lendületet, melyhez az Internet Explorer tehetetlensége alaposan hozzájárult. Egy akkor felfedezett, de hosszú ideig ki nem javított biztonsági hiba miatt ugyanis egyre többen választottak más alternatívát a Windows-ba integrált microsoftos böngésző helyett. Mind közül a Firefox csillaga emelkedett a leginkább, melyet az alig pár hete kiadott végleges változat még magasabbra repített. De ki a tipikus Firefox-felhasználó?

Nos, a statisztikák szerint a vállalati felhasználók nem tartoznak az alternatív böngésző rajongóinak táborához – annak ellenére, hogy a Mozilla Foundation fejlesztése sokkal inkább védett a spyware-ekkel szemben, s a benne felfedezett biztonsági hibák is hamarabb „javulnak ki”, mint a Microsoft browserében (habár éppen ma láthattunk példát egy örvendetes lépésre Redmond részéről). Chris Hoffman, a Mozilla Foundation mérnökigazgatója elmondta, hogy a Firefox használata leginkább hétvégén ugrik meg; mindezt egy, a Computerworld által végrehajtott e-mailes felmérésre alapozva közölte Hoffman. Ennek során kiderült az is, hogy a vállalatoknak csak mintegy 8 százaléka alkalmazza a böngészőt, s 68 százalékuk egyáltalán nem is lát semmilyen okot arra, hogy lecserélje az Internet Explorert. Az alternatív böngésző népszerűségét tehát inkább az otthoni felhasználók körében szerzi.

Vannak azonban ellenpéldák is. Például a kolorádiói Jefferson megyében még hónapokkal ezelőtt lecserélték a Microsoft böngészőjét. David Gallaher, a megye IT-fejlesztéséért felelős igazgatója közölte, hogy azért döntöttek a Firefox mellett közel 2000 kormányzati munkaállomás esetében, mert az nagyobb biztonságot kínál az Internet Explorerrel szemben. Gallaher egyébként arról is beszámolt, hogy a bétaváltozatokat jelenleg cserélik le a végleges verzióra; s a szoftver használata során csak kisebb problémáik adódtak – azon alkalmazásokkal, melyek még nem támogatják a Firefoxot.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés