Connect with us

Hirdetés

technokrata

Website-fejlesztési pályázat diákoknak

Kütyük

Website-fejlesztési pályázat diákoknak

Nyilvános pályázatott hirdetett középiskolások számára a Tragor Ignác Múzeum; a váci intézmény minden, a kihívás iránt érdeklődő diák jelentkezését örömmel fogadja.

A váci Tragor Ignác Múzeum, mint a megye elsőként alapított muzeális intézménye, jelenleg a Pest Megyei Múzeumok Igazgatóság keretei között működő területi múzeum. Feladata Vác és régiója – három egykori járás területén közel ötven település – szellemi és anyagi örökségének megőrzése. A múzeum régészeti, helytörténeti, néprajzi és művészettörténeti gyűjtőkörrel védi, gyűjti, őrzi, és mutatja be az emberi múlt tárgyi és szellemi dokumentumait.

A pályázat célja
A korszerű, látogatóbarát múzeumok mindegyike rendelkezik egy jól működő weboldallal, melyen az érdeklődő különféle érdekes és alapvető fontosságú információkat talál magáról az intézményről, annak kiállításairól, gyűjteményeiről, de mindezek mellett hasznos és érdekes információkat nyújthat különféle muzeológiai témákban, ajánlhatja a múzeumpedagógiai programokat, a ˝múzeumi bolt˝ kínálatát is.

Az intézményről az Interneten böngészők jelenleg csak egy hiányos weboldalt találhatnak a múzeumról. Ezen hiányosság megszüntetését tehetséges fiatalok bevonásával szeretnék megvalósítani; mindezt egy színes, információ-gazdag, korszerű, egyszerűen kezelhető, komplex tartalmú, egyedi arculatot minden oldalán tükröző honlap megvalósításában szeretné a múzeum vezetése elérni.

A pályázat kiírása két ütemben történik:
– az első ütemben a grafikai terv megvalósulása a döntő
– a második ütemben a programháttér elkészítése lesz a feladat

A pályázó diákok a munka közben közelebb kerülhetnek a múzeumhoz, megismerhetik annak sokszínű tevékenységét, szerepét a kulturális és tudományos életben. A pályázat lehetőséget teremt élő, személyesebb kapcsolatfelvételre, mely során a fiatal generáció ötletei, igényei segítik a látogatóbarát múzeum formálását. A pályázat lehetőség is a számítástechnikával foglalkozók számára, hiszen a nyertes alkotás az Interneten publikálása kerül, s így a későbbiekben akár referenciaként is szolgálhat a készítőnek.

Díjazás
A Váci Múzeumért Közalapítvány által felajánlott díj: 50.000 Ft

Pályázók köre
A pályázatban részt vehet minden olyan fiatal, aki jelenleg tanulói jogviszonnyal rendelkezik valamelyik középiskolában.

A jelentkezési lap visszaküldésének határideje: 2004. október 25. (a kitöltött és aláírt jelentkezési lapot a muzeumpalyazat@dunakanyar.hu e-mail címre elektronikus formában kell eljuttatni). A pályázat leadási határideje: 2004. december 15.

A pályázat beadás módja
A pályázati anyagot 1 darab CD-n, a pályázati jelentkezési lap eredeti példányával együtt postán ajánlva, sértetlen csomagolásban kell elküldeni, vagy hivatali időben személyesen átadni az Urbán Zsuzsanna múzeumpedagógusnak (Tragor Ignác Múzeum Vác, Zrínyi utca 41/a, tragor@dunaweb.hu, telefon: 27-500-750)

Pályázat elbírálása
Az elbírálást egy erre a célra felállított testület végzi, melyben helyet kapnak szakemberek a különböző területekről: a múzeum oldaláról, a design oldaláról, illetve a számítástechnikai oldalról. A pályázat eredményhirdetésére a dunakanyar.hu portálon kerül sor. Elbírálásának határideje: 2005. január 31.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés