Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyorsan fejlődő GPS piac: előtérben a PDA-k és okostelefonok

Kütyük

Gyorsan fejlődő GPS piac: előtérben a PDA-k és okostelefonok

Az európai GPS piac egyre dinamikusabban növekszik, melyben a kéziszámítógépek mellett az okostelefonok és mobiltelefonok is egyre nagyobb szerepet játszanak.

A Canalys piackutató cég egyik legfrissebb felméréséből kiderül, hogy Európában, a Közel-Keleten és Afrikában az idei esztendő első felében mintegy 720 ezer GPS navigációs rendszer került forgalomba. Összehasonlításképp, 2003-ban tizenkét hónap alatt még csak 700 ezer GPS képes eszközt adtak el ebben a régióban.

A tanulmány kitér arra, hogy az első félévben eladott GPS termékekből csak 80 ezer volt tradicionális GPS készülék, vagyis olyan eszköz, mely kifejezetten helymeghatározási feladatokra használható. Az eladott mennyiség háromnegyedét az integrált GPS modullal, illetve csatlakoztatható GPS modullal ellátott kéziszámítógépek tették ki.

Érdekes adat, hogy a vizsgált régióban forgalomba hozott kéziszámítógépek közel 40 százaléka rendelkezett valamilyen GPS technológiával. Az okostelefonok jelenleg 3 százalékos piacrésszel büszkélkedhetnek a GPS termékek piacán.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés