Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már 6 éves a Google

Kütyük

Már 6 éves a Google

A legnépszerűbb keresőszolgáltatás, a Google két napja ünnepelte hatodik születésnapját.

A magyarországi internetezők jelentős részének a Google mindig is létezett – hiszen az Internet hőskora Magyarországon sokkal közelebb van, mint mondjuk az Egyesült Államokban, ahol megszületett a Világháló. Az ˝öreg rókák˝ viszont még emlékeznek arra, amikor nem volt Google (sem) – ennek azonban már több mint hat éve.

1998. szeptember 7-én nyitotta meg ugyanis kapuit a Google mögött álló vállalkozás Kaliforniában, Menlo Parkban. Egészen pontosan, mint annyi más, később hatalmasra nőtt számítástechnikai vállalat, egy garázsban kezdték hárman építeni az akkor még csak leendő óriáscéget. Az ˝iroda˝ számos szolgáltatással tette ˝kényelmesebbé˝ a munkát: például helyben volt a mosógép és a szárító is. Ki hinné, hogy a helység eredeti rendeltetésének megfelelően is felhasználásra került: a hat évvel ezelőtt elindult vállalkozás garázsa az első felvett alkalmazott, Craig Silverstein autójának kínált parkolóhelyet. Silverstein egyébként napjainkban a Google technológiai igazgatója (és azóta bizonyára a kocsiját is lecserélte).

A Google egyébként pár hete vonult a tőzsdére, s az eredeti árhoz képest alulértékelten megvásárolható részvények is azonnal multimilliomossá tették a tulajdonosokat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés