Connect with us

Hirdetés

technokrata

Whopper szendvics mellé ingyen dalletöltés

Kütyük

Whopper szendvics mellé ingyen dalletöltés

A Burger King a McDonald´s-hoz hasonló akciót indított el az USA-ban.

Még tavaly írtunk arról, hogy az Apple és a közismert hamburgerforgalmazó között egy megállapodás van kialakulóban. Akkor úgy tűnt, hogy a Pepsi mellett a McDonald´s étteremlánc vásárlóit is hamarosan ügyfelei között tudhatja Steve Jobs cége; a Pepsi-t sikerült is ˝megszerezniük˝. A gyorsétkeztetéssel foglalkozó hálózat USA-beli része aztán márciusban mégis inkább döntött, hogy a Sony-t kérik fel erre a feladatra. A szórakoztatóelektronikai óriáskonszern azonban akkorra még nem volt kész Connect nevű szolgáltatásával, így a megállapodás előnyeit igazából csak a nyártól élvezhették az amerikai fogyasztók.

A nagy rivális, a Burger King sem maradhatott tétlen, látván versenytársa lépését. Az Egyesült Államok második legnagyobb gyorsétterem-lánca az AOL Music-kal kötött egyezséget. Október harmadikától az USA Burger King éttermeiben minden egyes Whopper szendvics megvásárlása után egy ingyen letölthető dallal ˝kedveskedik˝ a cég a vendégeinek. A zeneszámot egy kifejezetten erre az akcióra létrehozott weboldalon keresztül lehet letölteni, egy 700 ezres katalógusból válogatva (az AOL a MusicNet révén biztosítja internetes dalletöltő szolgáltatását).

Maga a Burger King közel 7700 étteremmel rendelkezik az Amerikai Egyesült Államokban; ám az utóbbi években megcsappant az érdeklődés ételei iránt. Igaz az elmúlt közel egy éves időszakban a komolyabb marketingtevékenységnek köszönhetően a fiatalok körében ismét emelkedni kezdett az étteremlánc kedveltsége, így ez a promóciós eszköz csak olaj lehet a tűzre. Nemcsak az általános forgalmat lendítheti fel az akció, de a Whopper szendvics – mint a Burger King egyik alaptermékének – népszerűségét is.

Ez ugyanakkor hozzájárulhat a hétköznapi emberek bizonyos szintű informálásához is, akiket ilyen kampányok révén közelebb lehet hozni az Internethez, az internetes zeneletöltésekhez. Amikből a legális alternatívákat fogják választani, reménykednek a jogvédők.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés