Connect with us

Hirdetés

technokrata

UMTS-3G: 8 millió előfizető, 75 különböző készülék

Kütyük

UMTS-3G: 8 millió előfizető, 75 különböző készülék

Jelen pillanatban világszerte már több mint nyolcmillióan használnak harmadik generációs UMTS mobiltelefon hálózatokat.

A GMSA (Global Mobile Suppliers Association) egyik legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy az operátorok közül UMTS fronton a japán NTT DoCoMo viszi a pálmát: a szolgáltató FOMA rendszerét ma már több mint 5 millióan használják. Második a sorban a ˝3˝ nevezetű operátor, melynek az elmúlt hónapokban 3,3 millióra sikerült növelnie 3G előfizetői táborát. A jelentés kitér arra, hogy jelenleg huszonkét országban mintegy negyvenhárom UMTS hálózatot üzemeltetnek, melyek túlnyomó többsége Európában található.

A GMSA közlése szerint az eddigiekben hetvenöt olyan készüléket (mobiltelefon, PC kártya) dobtak piacra a különböző gyártók, melyek segítségével igénybe vehetők az UMTS nyújtotta szolgáltatások. Egyedül az NTT DoCoMo kínálatában huszonnégy ilyen készülék lelhető fel, de ezek a telefonok például nem kompatibilisek az európai hálózatokkal.

Összehasonlításképp: míg az UMTS 3G előfizetők száma csak most haladta meg a nyolcmilliót, addig a GSM előfizetői tábor már jóval több mint egymilliárd főt tudhat magáénak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés