Connect with us
Hirdetés

technokrata

A Nokia EDGE megoldást szállít a Telenor Mobil számára

Kütyük

A Nokia EDGE megoldást szállít a Telenor Mobil számára

A Nokia és Norvégia vezető szolgáltatója, a Telenor Mobil a vállalat GSM hálózatának továbbfejlesztéséről és EDGE-dzsel történő bővítéséről írt alá megállapodást.

A megállapodás a fokozódó GSM forgalom által szükségessé vált berendezések és szolgáltatások azonnali szállítására, illetve a Telenor Mobil 2,3 millió előfizetője számára a nagy sebességű, fejlett mobilszolgáltatásokat lehetővé tevő EDGE elindítására vonatkozik.

˝Örömmel folytatjuk a Telenor Mobillal fennálló kapcsolatunkat az EDGE szállításával, és járulunk hozzá ily módon a Telenor norvégiai sikereihez˝ – mondta Finn Erik Hermansen, a Nokia Norway ügyvezető igazgatója.

˝Az EDGE a WCDMA kiegészítő technológiája, amelynek segítségével a Telenor a Norvégia vidéki területein élő ügyfelei számára is biztosíthatja majd a nagy sebességű mobil adatforgalmat˝ – tette hozzá Hermansen.

A Nokia nagy tapasztalattal rendelkezik az EDGE hálózatok telepítése terén, és a vállalat világszerte a technológia éllovasa. A Nokia 38 országban közel 80 ügyfele számára szállított GSM/EDGE berendezéseket.

A megállapodás az EDGE megoldás mellett karbantartási- és a Nokia NetAct szolgáltatásra, valamint a hálózatkezelési rendszer bővítésére is kiterjed annak érdekében, hogy elvégezhető legyen az EDGE rádióhálózat irányítása és a rádió-hozzáférés fejlesztése a 3G irányában, illetve lehetőség nyíljon a Telenor hálózatkezelési megoldásainak további bővítésére.

A Telenor Mobil a norvégiai mobilszolgáltatások vezető szállítója. A vállalat három mobilhálózaton kínálja szolgáltatásait, emellett a norvég UMTS engedély is a tulajdonában van. A Telenor Mobil a fejlett mobilszolgáltatások széles skáláját biztosítja, ideértve a mobilkereskedelmi megoldásoktól kezdve a multimédiás szolgáltatásokon át az adatszolgáltatásokat. 2003 végén a Telenor Mobil ügyfeleinek száma elérte a 2,3 milliót, amely a norvég piac 57 százalékának felel meg. Norvégiában a lakosság közel 90 százaléka használ mobiltelefont.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés