Connect with us

Hirdetés

technokrata

Videokommunikáció a Cisco IP kommunikációs megoldásában

Kütyük

Videokommunikáció a Cisco IP kommunikációs megoldásában

Az IP-alapú alközponti rendszer, a Cisco CallManager 4.0 lehetővé teszi a Cisco Video Telephony (VT) Advantage 1.0 megoldás alkalmazását, amellyel a felhasználók valós idejű személyes videokapcsolattal egészíthetik ki telefonbeszélgetéseiket.

A Cisco Systems most bemutatkozó legújabb IP-kommunikációs termékei és megoldásai az egységes hang-, video- és adathálózatokat kihasználva már videokapcsolat létrejöttét is lehetővé teszik. A Cisco IP alapú alközponti rendszere, a Cisco CallManager 4.0 része lett egy új irodai hatékonyságnövelő megoldás: a Cisco Video Telephony (VT) Advantage 1.0, amelynek segítségével a felhasználók rendkívül egyszerűen létesíthetnek valós idejű videokapcsolatot a megszokott hívástartási és átadási, valamint konferenciahívási funkciók mellett. A Cisco VT Advantage számos új és már meglévő irodai, illetve előadótermi videokonferencia-rendszerrel működik együtt. A megoldás része egy Cisco IP-telefon és egy személyi számítógép, amelyek együttesen biztosítják a multimédiás elemekben gazdag videotelefóniás kommunikációt. A PC-t a videotelefon funkció használatára a Cisco VT Advantage alkalmazásszoftverhez társított Cisco USB-kamera teszi alkalmassá.

Más alkalmazások számára az ilyen videohívásokat a Cisco VT Advantage segítségével a TANDBERG új személyi és konferenciatermi videorendszerein keresztül lehet felépíteni, amelyeket speciálisan a Cisco CallManager 4.0-s verziójával való együttes használatra fejlesztettek tovább. A Cisco CallManager 4.0 más Cisco AVVID-parterekkel (Architecture for Voice, Video and Integrated Data, a Cisco integrált hang- adat és video architektúrája) és azok H.323 videovégpontjaival is integrálhatók, ami lehetővé teszi, hogy a vevők továbbra is a már meglévő videokommunikációs berendezéseiket használhassák.

Szintén most mutatkozott be a Cisco új MeetingPlace 8106 terméke, amely az IP alapú hang-, video- és webkonferenciák lebonyolításához nyújt segítséget. A Cisco MeetingPlace felhasználói IP-telefonjaikon, hagyományos telefonkészülékeiken vagy számítógépükön keresztül szervezhetnek és vehetnek részt hang- video- és webkonferenciákon. A Cisco IP-telefonok tulajdonosai a készülékük kijelzőjén megjelenő menügombok segítéségével megtekinthetik a konferenciák időrendjét, telefonos konferenciát szervezhetnek, vagy videokonferencián vehetnek részt.

A Cisco CallManager 4.0 számos új biztonsági szolgáltatást is nyújt. A hálózati eszközök ipari szabványú digitális igazolásokkal való azonosítása elejét veszi az illetéktelen hálózati felhasználók behatolásának. A CallManager 4.0-s verziója a hangkommunikáció végpontok közötti adatbiztonságáról az új szabványoknak megfelelő titkosítással gondoskodik. A vállalati rendszerek biztonságosságát a Cisco átfogó biztonsági stratégiájának részét alkotó új Cisco Security Agent (CSA) is fokozza. A CSA proaktív és adaptív hálózatvédelmi funkciókkal vértezi fel a szervereket és az asztali számítógépeket. A Cisco CallManager 4.0, a Cisco Unity és a Cisco IP Contact Center vásárlói a fokozott biztonsági és védelmi szolgáltatásokat külön díj fizetése nélkül élvezhetik.

Az SIP-támogatás alkalmassá teszi a CallManager 4.0 terméket a jelenlegi és jövőbeli kommunikációs rendszerek széles skálájának, többek között a Cisco MeetingPlace, a Cisco BTS 10200 Softswitch, valamint Cisco és külső gyártók SIP proxy szervereinek használatára. Ezekkel a kiegészítésekkel és a H.323 hang- és videoszabvány lehetőségeivel kombinálva a felhasználók Cisco IP-kommunikációs rendszerüket már meglévő hang- és videokommunikációs berendezéseikkel is használhatják.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés