Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újszerű billentyűzetekkel, hangutasításokkal kezelhető mobilok

Kütyük

Újszerű billentyűzetekkel, hangutasításokkal kezelhető mobilok

A mobiltelefonokat általában hagyományos, néhány gombból álló billentyűzet segítségével kezeljük, azonban mostanság felbukkantak a piacon olyan új modellek, melyek újszerű kialakítású billentyűzetük, illetve akár hangutasítások segítségével is könnyedén használhatók.

Konkrét példát tekintve, a Sierra Wireless nemrégiben jelentette be nagyméretű kihajtható billentyűzettel rendelkező mobiltelefonját, mely nem mellékesen számos kéziszámítógépes vonást is felvonultat. A keresztségben Voq nevet kapott eszköz alaphelyzetben olyan, mint egy hagyományos mobiltelefon, tehát fent egy LCD, alatta pedig egy konzervatív kialakítású billentyűzet kapott rajta helyet. Különlegessége abban rejlik, hogy ezt a billentyűzetet baloldalra ki lehet hajtani, ekkor pedig egy a számítógépekről ismerős QWERTY billentyűzet fogadja a felhasználót. Hasonlóan érdekes kialakítású billentyűzettel rendelkezik egyébként a Nokia tavalyi esztendőben bemutatkozott 6800 típusjelű modellje, melynek közvetlen utódja, a többek közt már integrált digitális fényképezőgéppel is felvértezett 6820 hamarosan világszerte kapható lesz.

A dél-koreai székhelyű Samsung a közelmúltban dobta piacra azt a VI660 típusjelzésű készüléket, melynek rendkívül sok funkciója érhető el hangutasítások segítségével. A mobil tulajdonosoknak nincs más teendőjük, mint kimondani a megfelelő parancsot és máris információkat szerezhetnek az akkumulátor töltöttségi szintjéről, a roaming lehetőségekről, a térerőről, emellett pedig természetesen hangtárcsázási szolgáltatásokat is igénybe lehet venni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés