Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia: Magyarországnak szüksége van a TETRA-ra

Kütyük

Nokia: Magyarországnak szüksége van a TETRA-ra

A Nokia magyarországi képviselete a mai napon sajtóbeszélgetést tartott TETRA ügyben, mely rendezvényen Fáy András, a Nokia TETRA értékesítési igazgatója állt a meghívott újságírók rendelkezésére.

Fáy hangsúlyozta, hogy a TETRA-ra mindenképpen szükség van Magyarországon, ugyanis tarthatatlan az a helyzet, mely szerint a rendőrök, illetve a tűzoltók elavult, zavarható, adatkommunikációra nem képes, nagy méretű rádiós eszközök segítségével kommunikálnak egymással.

A készneléti szervek megfelelő kommunikációjának biztosítását törvény írja elő, a TETRA pedig egy olyan gyors, hatékony és egységes technológia, mely tökéletesen alkalmas az említett feladat ellátására. Nem vitatható tehát, hogy a TETRA-ra szükség van, a kérdés csupán az, hogy a technológia mikor és milyen költségek mellett honosítható meg hazánkban. Fáy András elmondta, hogy amennyiben a magyar TETRA rendszer Nokia megoldásokra fog épülni, Budapestet 4 hónap, az egész országot pedig körülbelül 1 év alatt lehet majd lefedni TETRA bázisállomásokkal. Fáy utalt arra, hogy a TETRA kapcsán az egyik legkomolyabb feladat nem más, mint a jelenlegi kommunikációs megoldásokról a TETRA-ra történő migráció zökkenőmentességének biztosítása, illetve a készenléti szervek munkatársainak kiképzése.

A Nokia TETRA készülékei tökéletesen ellenállnak a környezeti hatásoknak, így például ütésállók, nem jut beléjük por és olyannyira vízállók, hogy akár víz alatt is lehet velük telefonálni, vagy éppen SMS-t írni. Érdekesség, hogy a Nokia TETRA telefonjain megtalálható többek közt a közkedvelt Snake játék is.

A Nokia az eddigiekben világszerte mintegy 5 ezer TETRA bázisállomást és 120 TETRA központot helyezett üzembe, piaci részesedése pedig 60-70 százalék körülire tehető. A Nokia munkatársai biztosak abban, hogy a finn vállalat építheti majd ki a magyar TETRA rendszert, noha ezzel kapcsolatban említést kell tennünk egy másik esélyes nevezőről, az amerikai Motoroláról is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés