Connect with us

technokrata

Nokia: Magyarországnak szüksége van a TETRA-ra

Kütyük

Nokia: Magyarországnak szüksége van a TETRA-ra

A Nokia magyarországi képviselete a mai napon sajtóbeszélgetést tartott TETRA ügyben, mely rendezvényen Fáy András, a Nokia TETRA értékesítési igazgatója állt a meghívott újságírók rendelkezésére.

Fáy hangsúlyozta, hogy a TETRA-ra mindenképpen szükség van Magyarországon, ugyanis tarthatatlan az a helyzet, mely szerint a rendőrök, illetve a tűzoltók elavult, zavarható, adatkommunikációra nem képes, nagy méretű rádiós eszközök segítségével kommunikálnak egymással.

A készneléti szervek megfelelő kommunikációjának biztosítását törvény írja elő, a TETRA pedig egy olyan gyors, hatékony és egységes technológia, mely tökéletesen alkalmas az említett feladat ellátására. Nem vitatható tehát, hogy a TETRA-ra szükség van, a kérdés csupán az, hogy a technológia mikor és milyen költségek mellett honosítható meg hazánkban. Fáy András elmondta, hogy amennyiben a magyar TETRA rendszer Nokia megoldásokra fog épülni, Budapestet 4 hónap, az egész országot pedig körülbelül 1 év alatt lehet majd lefedni TETRA bázisállomásokkal. Fáy utalt arra, hogy a TETRA kapcsán az egyik legkomolyabb feladat nem más, mint a jelenlegi kommunikációs megoldásokról a TETRA-ra történő migráció zökkenőmentességének biztosítása, illetve a készenléti szervek munkatársainak kiképzése.

A Nokia TETRA készülékei tökéletesen ellenállnak a környezeti hatásoknak, így például ütésállók, nem jut beléjük por és olyannyira vízállók, hogy akár víz alatt is lehet velük telefonálni, vagy éppen SMS-t írni. Érdekesség, hogy a Nokia TETRA telefonjain megtalálható többek közt a közkedvelt Snake játék is.

A Nokia az eddigiekben világszerte mintegy 5 ezer TETRA bázisállomást és 120 TETRA központot helyezett üzembe, piaci részesedése pedig 60-70 százalék körülire tehető. A Nokia munkatársai biztosak abban, hogy a finn vállalat építheti majd ki a magyar TETRA rendszert, noha ezzel kapcsolatban említést kell tennünk egy másik esélyes nevezőről, az amerikai Motoroláról is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu