Connect with us

Hirdetés

technokrata

Információkeresés kínaiul – terjeszkedik a Yahoo

Kütyük

Információkeresés kínaiul – terjeszkedik a Yahoo

Az egyik legnagyobb és legrégibb internetes portál, a Yahoo bejelentette, hogy több mint 100 millió dollárért megvásárolja a kommunista vezetésű ország legnépszerűbb keresőszolgáltatását.

A 3721 Network Software-t alapítók bizonyára életük egyik legjobb döntését hozták meg, amikor létrehívták a céget, illetve a 3721.com URL-en található keresőszolgáltatást. A portál kínai nyelven tesz lehetővé információkeresést – annak az országnak az anyanyelvén, mely lassan a legnagyobbakat is beelőzi az internetezés terén. Már számos esetben írtunk arról, milyen ütemben növekszik a lassan másfélmilliárd lakossal rendelkező nemzet online közössége – félévenként közel magyarországnyi ember csatlakozik Kína internetes populációjához.

Ezt a hamarosan igen nagy anyagi hasznot jelentő piacot célozta meg a 3721 Network Software, amit most felvásárolni kíván a Yahoo. A nemrég történt bejelentés szerint ugyanis a baloldali elnyomás alatt élő országban talán Kína egyik legnagyobb internetes üzletet bonyolítják le hamarosan: az amerikai cég 120 millió dollárt fog fizetni a www.3721.com domainért (meg az egész, hozzá kapcsolódó vállalatért). A birtokbavétel egy közel két éves periódus alatt fog lezajlani (a jövő év elején kezdődik).

Ezzel lépéselőnybe, de nem nyertes helyzetbe kerülhet a Yahoo a kínai online keresők terén: jelenleg ugyanis csak a 3721.com kínál a rizs hazájának számító ország lakossága számára saját anyanyelvén való keresést. A Google, a Sohu.com és még mások is azon dolgoznak azonban, hogy szintén kínai nyelvű keresőszolgáltatást indítsanak. Ha más nem is, de a Google kemény partner lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés