Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobil eszközökbe szánt Toshiba üzemanyagcella

Kütyük

Mobil eszközökbe szánt Toshiba üzemanyagcella

Az üzemanyagcella technológia egyik legjelentősebb úttörő vállalataként jegyzett Toshiba egy olyan rendkívül kompakt, úgynevezett DMFC (Direct Methanol Fuel Cell) üzemanyagcella prototípust mutatott be, mely az olyan hordozható eszközök, mint például a mobiltelefonok, a kéziszámítógépek, illetve a digitális fényképezőgépek piacán hamarosan a jó öreg akkumulátor megoldások helyébe léphet.

A Toshiba újdonsága elsősorban rendkívül kis méretei, illetve könnyű utántölthetősége révén hívja fel magára a figyelmet.

A japán székhelyű vállalat idén márciusban jelentette be első, kifejezetten hordozható számítógépekbe szánt metanol alapú üzemanyagcelláját, mely várhatóan már a jövő esztendőben meg fog jelenni a kereskedelmi forgalomban. A Toshiba munkatársai elmondták, hogy amennyiben minden jól megy, akkor a most bejelentett miniatűr DMFC már 2005-ben kapható lesz a piacon. Az újdonság egyébként egyetlen 25 köbcentiméteres, magas koncentrációjú metanollal töltött üzemanyagtartály révén akár huszonöt órán át is képes energiával ellátni egy-egy kisebb mobil eszközt.

A Toshiba-féle vadonatúj mobil DMFC 100 x 60 x 30 milliméteres méretekkel rendelkezik, a mérlegen pedig egész pontosan 130 grammot nyom (teli üzemanyagtartállyal).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés