Connect with us

Hirdetés

technokrata

Braille megjelenítés és szövegfelolvasás a vakok számára szánt mobilon

Kütyük

Braille megjelenítés és szövegfelolvasás a vakok számára szánt mobilon

A Babel-Infovox bejelentette, hogy a vakok számára szánt Braille eszközök fejlesztésével és gyártásával foglalkozó ALVA vadonatúj Mobile Phone Organizer 5500 típusjelzésű eszközébe sikeresen integrálta a cég PocketBabil nevezetű Text-to-Speech, vagyis szövegfelolvasó technológiáját.

A többek közt GSM mobiltelefonként, digitális asszisztensként és jegyzetkészítőként is használható eszközt a fejlesztők kifejezetten vakok és gyengén látók számára alakították ki.

A Mobile Phone Organizer 5500 segítségével a vakok minden eddiginél könnyebben kezdeményezhetnek hívásokat, olvashatnak, illetve írhatnak rövid szöveges üzeneteket, illetve kezelhetik különböző adataikat. A készülék minden egyes menüpontja és szolgáltatása úgy van kialakítva, hogy azokat akár Braille megjelenítéssel, akár pedig hangszintetizátor segítségével a vakok is könnyen és egyszerűen használhassák.

Az ALVA munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy azért pont a Babel-Infovox féle PocketBabil technológiára esett a cég választása, mert a PocketBabil rendkívül pontos működésre képes, miközben memóriaigénye teljesen minimális. A technológia egyébként angol, francia, német, holland, svéd és norvég nyelvű szövegeket képes felolvasni. A Mobile Phone Organizer 5500 lelke egyébként nem más, mint egy IntelXScale processzor, valamint egy 4.1-es verziójú Microsoft Windows CE operációs rendszer.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés