Connect with us

Hirdetés

technokrata

Immár EDGE kompatibilis az Intel mobil processzora

Kütyük

Immár EDGE kompatibilis az Intel mobil processzora

Az Intel algoritmikus és a feldolgozási sebességet érintő frissítéseket hajtott végre a mobiltelefon piacra szánt Manitoba mikroprocesszorát illetően, mely ennek köszönhetően a gyártó állítása szerint immár tökéletesen megfelel az EDGE (Enhanced Data rates for GSM Evolution) szabvány nyújtotta elvárásoknak is.

A Santa Clara-i székhelyű chipgyártó szerint a megújult Manitoba chip révén a mobiltelefon gyártók minden eddiginél rövidebb idő alatt, és nem utolsó sorban költséghatékony módon fejleszthetnek ki EDGE kompatibilis készülékeket.

Véleményem szerint az új Manitoba processzor komoly siker előtt áll, többek közt már csak azért is, mert az Egyesült Államokban az utóbbi időkben rendkívüli módon felgyorsult az EDGE technológiára történő átállás – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban David Rogers, az Intel PCA komponensek gyártásával foglalkozó részlegének marketing igazgatója, majd hozzátette, hogy Európában várhatóan lassabb lesz az EDGE térnyerése. Az IDC piackutató cég egyik legfrissebb jelentéséből egyébként kiderül, hogy míg ma az Egyesült Államokban lényegében elhanyagolható az EDGE előfizetők száma, addig 2007-ben már mintegy 15 millióan használnak majd EDGE kompatibilis mobiltelefonokat.

Az Intel februárban jelentette be a PXA800F típusjelzésű első Manitoba processzort, mely többek közt egy 104 MHz-es frekvencián üzemelő alapsávú MSA DSP chipet tartalmaz magában. A PXA800EF típusjelű megújult Manitoba chipben található MSA DSP chip ezzel szemben már 156 MHz-es órajellel rendelkezik és egy kiegészítő EDGE szoftverréteget is magáénak tudhat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés