Connect with us

Hirdetés

technokrata

Japánban enyhítenek a vonatokon érvényben lévő mobilos szabályokon

Kütyük

Japánban enyhítenek a vonatokon érvényben lévő mobilos szabályokon

A japán vasúti szervezet vezetősége úgy döntött, hogy engedélyezi a vonatokon történő mobiltelefon használatot, azonban csak abban az esetben, amennyiben az előfizetők utazásaik közben internetes szörfözésre, illetve elektronikus levelezésre használják mobil készülékeiket.

Érdekesség, hogy míg Japán a világ egyik technológiailag leginkább fejlett országa, addig a vasúti szerelvényeken mindeddig a legszigorúbban tiltották a mobiltelefonok használatát.

Az utasokat zavarná, ha utastársaik hangos beszélgetéseket folytatnának az általában nagy zajt csapó csengőhangú mobiljaik segítségével, így a mobilos beszélgetés továbbra sem engedélyezett a vonatokon, viszont mostantól lehetőség nyílik a szerelvényeinken történő mobil internetezésre – nyilatkozta az egyik japán vasúti társaság szóvivője.

A vasúti mobiltelefon használattal kapcsolatos új szabályokat az összes tokiói, illetve a környező Kanton régióban található vasúti társaság elfogadta, így a japán fővárosban, illetve annak agglomerációjában lakók biztosak lehetnek abban, hogy nem sértenek szabályt, amennyiben mobiljaik segítségével interneteznek a vonatokon. A legtöbb japán vasúti társaság egyébként 1997-től tiltja a vonatokon történő mobiltelefonos beszélgetést, illetve a rövid szöveges üzenetek küldését és fogadását.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés