Connect with us

Hirdetés

technokrata

Virágzik a mobiltelefon piac

Kütyük

Virágzik a mobiltelefon piac

A Gartner piackutató cég közlése szerint az idei esztendő második negyedévében minden korábbinál több mobiltelefon talált gazdára.

A legfrissebb adatok szerint 2003 második negyedévében világszerte mintegy 114,9 millió darab mobil készüléket adtak el, ami 2002 hasonló időszakához képest 12 százalékos, a megelőző negyedévhez képest pedig 2 százalékos növekedést jelent.

Bryan Prohm, a Gartner egyik vezető elemzője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy amennyiben az év második fele is olyan kedvezően alakul, mint az első, akkor 2003 egészét tekintve kétszámjegyű növekedésre lehet számítani a mobiltelefon piacon. Amíg a szolgáltatók és a mobil készülékek gyártásával foglalkozó cégek közös erőfeszítéseik révén képesek kiaknázni az új piacokban rejlő lehetőségeket, addig biztosak lehetünk a növekedésben – nyilatkozta Prohm, majd hozzátette, hogy minden esély megvan arra, hogy a mobiltelefonos eladási mutatók a második félévben is kedvezően alakuljanak.

A piackutató cég szerint a mobiltelefonos piac elsősorban annak köszönheti mostani virágzását, hogy Közép-Európában, Kelet-Európában, a Közel-Keleten, illetve Afrikában rendkívül sok új mobiltelefonos előfizető van. A mobilos eladások ezenkívül Japánban, Latin-Amerikában, valamint a SARS vírus által leginkább sújtott ázsiai régióban is a várakozásoknál jobban alakultak.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés