Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung Electronics bemutatta az M400 multifunkciós mobilterminált

Kütyük

A Samsung Electronics bemutatta az M400 multifunkciós mobilterminált

Ez az eszköz a digitális konvergencia klasszikus példája, mely a mobiltelefon funkciókat a TV, fényképezőgép, videokamera és más eszközök szolgáltatásaival egyesíti.

A termék a Pocket PC 2002 Phone Edition operációs rendszer Hangul verzióját használja, melyet a Samsung és Microsoft közösen fejlesztett ki.

Teljes mértékben kompatibilis a Microsoft Office termékekkel, és a ˝zsebiroda˝ funkciók teljes skáláját – MSN hozzáférést, illetve a Word, az Excel és a naptár használatát – biztosítja. A mobil iroda és multimédia szórakoztató környezetek egyetlen megoldásba kerültek. A termék 3,5 hüvelykes kijelzővel és 128 MB memóriával kerül forgalomba, mely 512 MB-ig bővíthető.

A Samsung Electronics stratégiai fontosságú új generációs termékvonalat épít ki
A cég az idén 6-7 új terméket mutat be az Egyesült Államokban és Európában, így a Multimédia Intelligens Terminálok (MIT) piacának kialakulása során magához ragadja a vezető szerepet. A termékek többféle – Microsoft Palm, Symbian és Linux – operációs rendszerrel érhetők el a különböző felhasználói környezetek igényeinek lefedéséhez. A Samsung termékek központul szolgálnak az elektronikus eszközökhöz a mindenütt jelenlévő számítástechnika korszakában.

A Samsung Electronics vezető szerepet játszott abban, hogy a mobiltelefon luxuscikké váljon. A cég most olyan termékvonalat nyit meg, mely a mobil funkciókat eddig példátlan szintre emeli.
A nemrégiben kifejlesztett MITs M400 mobiltelefonként, televízióként, számítógépként, digitális fényképezőgépként, videokameraként, útikalauzként, MP3 lejátszóként és rádió adó-vevőként használható. Ez a kézi eszköz a digitális konvergencia klasszikus példája. Az operációs rendszer a Pocket PC 2002 Phone Edition operációs rendszer Hangul (koreai írást használó) verziója. Ez a Samsung Electronics és Microsoft által közösen fejlesztett verzió könnyen használható koreai írást kezelő felületet kínál a multimédia alkalmazásokhoz.

A MITs M400 operációs rendszere tartalmazza a Microsoft Word, Excel és naptárkezelő programokat. A felhasználók bármikor és bárhol elkészíthetik dokumentumaikat, és szabadon megoszthatják adataikat a személyi számítógépeken futó hagyományos Microsoft Office termékekkel. Közvetlen MSN hozzáférés is elérhető a termékből. Egyéb programok is telepíthetők a Yonhap News hozzáférés, biztonságos on-line kereskedés, biztosítási irányelvek tervezése vagy céges Internet funkciók megvalósításához, így a felhasználó teljes mobil iroda környezethez jut.

Az MITs M400 beépített 300.000 képpontos digitális fényképezőgéppel/videokamerával rendelkezik, mely 270 fokos szögtartományon belül elforgatható a fényképek és videofilmek elkészítéséhez, melyek eltárolhatók és később lejátszhatók. A termék legfeljebb 128 MB beépített memóriával kerül forgalomba, mely egy csatlakozón keresztül 512 MB-ra bővíthető.

A beépített TV tunerrel a hagyományos TV csatornák (Koreában a KBS, MBC, SBS és EBS) ingyenesen érhetők el, és a TV képekről felvétel készíthető. A 3,5 hüvelykes TFT-LCD képernyő beállítható vízszintes vagy függőleges működéshez is. A Windows Media Player a video- és MP3 fájlokat a számítógépeken megszokott módon játssza le, így a szórakoztatási lehetőségek teljes tárházát kínálja.

A vezeték nélküli infravörös (IrDA) kapcsolaton keresztül adatok vihetők át más terminálokra. A Push to Talk nyomógomb használatával az eszköz rádió adó-vevőként használható, mely különösen hasznos nagy eseményeken. Az opcionális navigációs rendszer az autóvezetőknek nyújthat segítséget a hangfelismerés, hangszolgáltatás és 3D képek segítségével.

A világ MIT piaca, mely az intelligens telefonokat és PDA-kat is magában foglalja, ez évben várhatóan 15 millió eszköz értékesítését teszi lehetővé. Az első negyedévben megjelent IDC adatok szerint a Samsung Electronics 5,1 százalékkal részesedett a multifunkciós terminálok világpiacából, ezzel a negyedik helyen áll a gyártók között. Ezen a piacon robbanásszerű növekedés és hatalmas verseny várható, és nem csak a Nokia, Motorola és más telefongyártók, hanem Microsofthoz hasonló szoftvergyártók és PDA gyártók – például Palm és Handspring- között is.

A Samsung Electronics első MIT készülékét 2001. második felében mutatta be az Egyesült Államokban. 2002. szeptemberében a cég megjelentette MIT M330 készülékét, elsőként a hazai piacon.

Samsung MIT modellek exportja folyamatosan növekszik. Ez év májusában a SAMSUNG megkezdte az SPH-i700 készülék szállítását a Verizon cégnek, az Egyesült Államok legnagyobb szolgáltatójának, és júliusban indítja az SPH-i500 készülékek szállítását a Sprint szolgáltatónak.

A egyesült államokbeli és koreai jelenlétre támaszkodva a Samsung Electronics az európai piacot is megcélozza. A cég ebben az évben 6-7 MIT modell bemutatását tervezi világszerte. A Samsung az MIT készülékeket stratégiai fontosságú következő generációs termékeknek tartja. Ennek megfelelően a cég további új modelleket fejleszt ki, melyek különböző operációs rendszerekkel (Microsoft, Palm, Symbian, Linux) elégítik ki a különböző piacok és felhasználók igényeit.

A Samsung Electronics Telecommunications üzletágának vezetője, Ki Tae Lee szerint ˝A Samsung MIT termékek központul szolgálnak az elektronikus eszközökhöz a mindenütt jelenlévő számítástechnika korszakában. Külföldi és hazai MIT eladásaink várhatóan megugranak az elkövetkező időszakban˝.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés