Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fél éves az első balatoni internetes rádióadás

Kütyük

Fél éves az első balatoni internetes rádióadás

2003 február elsején indult non-stop 24 órás adás célja elsősorban a balatoni régió megismertetése, népszerűsítése, de ezen felül magyarország értékeinek bemutatása a Világhálón a határainkon túl élő magyarságnak.

Turisztikai helyszínek, rendezvények népszerűsítése, üdüléshez, kikapcsolódáshoz, szórakozáshoz információk, közlése, bel és külfüldi hírek, időjárás – ez jellemzi a Radio Holiday műsorát. Természetesen mindez változatos zenei programmal van fűszerezve, hiszen több mint harmincezer felvétel közül válogathat a zenei szerkesztő. Bárkinek a kívánságát teljesítik este 6 után (közép-európai időszámítás szerint). Gyakoriak a kézi mixelésű zenék, akár ritkaságnak számító csak is bakelites hanghordozóról, vagy CD-ről.

A rádióban polgármesterek, kistérségek vezetői is megszólaltak, bemutatták a Balaton helyzetét, településük környezetét. A hallgatók már előre megfogalmazhatták kérdéseiket vagy az elő adás alatt faggatózhattak telefonon vagy e-mailben.

Az elő adás kétféle: egy sztereó és egy monó vivőn fogható. A 77 % sztereó és 23 % monó hallgatóság megoszlásában a monó jelet eléggé magas arányban hallgatják nagyobb sávszélességű hozzáféréssel rendelkezők. Az elmúlt fél évben kisebb műszaki problémák és adás kimaradások voltak csak. Ezek elsősorban a központi szerver és az erre kapcsolódó monó képző és visszasugárzó szerver közötti adatkicserélő hálózat kimaradása okozott. Mégis elmondható, hogy a fél éves működés alatt 16.250 hallgató ˝kattant˝ a Radio Holiday adására a világ öt kontinenséről.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés