Connect with us

Hirdetés

technokrata

Westel: bizonyítatlan vádak a versenyeljárásban

Kütyük

Westel: bizonyítatlan vádak a versenyeljárásban

A Westel Mobil Rt. közleményt adott ki a versenyfelügyeleti eljárással kapcsolatban.

A versenyhatóság 2002. februárjában indított kartell gyanú miatt eljárást a Matáv Rt., a Westel Rádiótelefon Kft., a Westel Mobil Rt., a Pannon GSM Rt., és a W.R.A.M. (Vodafone) Rt. ellen. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által kezdeményezett és még folyamatban lévő mobilpiaci versenyfelügyeleti eljárással kapcsolatban a Westel Mobil Rt. annak lezárultáig nem kívánt a nyilvánosság előtt megszólalni, azonban „a nemrég megjelent, a GVH-nak tulajdonított, illetve a GVH képviselője által tett nyilatkozatokat kommentáló, megalapozatlan, valótlan, üzleti érdekeket sértő hírekkel” – áll a közleményben – kapcsolatban az alábbi közleményt hozta nyilvánosságra:

1. A Westel Mobil Rt. értetlenül áll az előtt, hogy egy folyamatban lévő eljárás során előzetes spekulációk jelenhetnek meg, mivel hatósági, illetve versenyeljárásban bizonyítatlan vádakat nem szokás nyilvánosságra hozni. A vonatkozó határozat meghozatala előtt megjelentetett nyilatkozatok, spekulatív kommentárok, a döntés mikéntjét esetlegesen befolyásolni kívánó sugalmazások a Westel álláspontja szerint elfogadhatatlanok, mert alkalmasak arra, hogy az érintettek, így a Westel és tulajdonosai üzleti érdekeit súlyosan sértsék.

2. A Westel ismeretei szerint nem felel meg a valóságnak az az állítás, miszerint a Versenytanács a szóban forgó ügyben már meghozta volna döntését. A társaság ismeretei szerint e döntést a Versenytanács a folyó hó 28-ára kitűzött tárgyaláson hozza meg.

3. A Versenytanács Westel előtt is ismert előzetes álláspontja sem a mobilszolgáltatók állítólagos erőfölényével való visszaélésre, sem a mobilcégek vélelmezett versenykorlátozó kartell-megállapodására vonatkozóan nem tartalmazott semmiféle vádat, illetve bizonyítékot.

4. A Versenytanács az ügy alapos vizsgálata és a tényállás pontos tisztázása érdekében a korábbi időpontra kitűzött tárgyalását elhalasztotta és további szakértői meghallgatást is tartott.

5. A Westel Mobil Rt. – az eljárás során is dokumentált álláspontjával összhangban – ezúton is kijelenti, hogy a „hírben” szereplő állításokkal ellentétben a szóban forgó versenysértő magatartásokat nem követte el.

6. A Westel Mobil Rt. az ügyben a Versenytanács határozatának meghozataláig további nyilatkozatot nem kíván tenni.

A Gazdasági Versenyhivatal tájékoztatása szerint a kartellezés (és gazdasági erőfölénnyel való visszaélés) miatt folytatott eljárás a Westel és társai ellen (Vj-22/2002.sz.) legközelebbi tárgyalására 2003. július 28-án kerül sor.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés