Connect with us

Hirdetés

technokrata

Clie PEG-UX50, a Sony legújabb PDA-ja

Kütyük

Clie PEG-UX50, a Sony legújabb PDA-ja

A különböző fogyasztói elektronikus eszközök gyártásával foglalkozó Sony Electronics egy olyan új kéziszámítógépet jelentett be, mely a cég saját fejlesztésű mikroprocesszorai köré épül.

A keresztségben Clie PEG-UX50 nevet kapott újdonság a Sony úgynevezett “Handheld Engine” mikrochipjét tartalmazza magában, Palm 5.0 operációs rendszerrel van felvértezve, Japánban pedig várhatóan augusztus közepén jelenik majd meg a kereskedések polcain.

Az európai és amerikai piacokon előreláthatólag valamikor szeptemberben debütáló Clie PEG-UX50 főbb ismérvei közé tartozik az integrált digitális fényképezőgép, a Bluetooth kontroller, a 802.11b vezeték nélküli kompatibilitás, valamint a 480×320 pixeles felbontású színes folyadékkristályos kijelző. Említésre méltó, hogy ez az első olyan, Sony márkajelzéssel forgalomba kerülő kéziszámítógép, mely a gyártó saját fejlesztésű mikroprocesszorára épül. A már említett “Handheld Engine” chip abban a Nagaszakiban található Sony üzemben készül, ahol a közeljövőben a következő generációs PlayStation játékkonzolokba szánt processzorok fognak készülni.

Az ARM alapokon nyugvó “Handheld Engine” 123 MHz-es működési frekvenciával rendelkezik, és a processzormagon kívül többek közt egy grafikus motort, egy digitális fényképezőgép interfészt, valamint egy Memory Stick memóriakártya interfészt is magában foglal.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés