Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az előadók a legális zeneletöltés miatt is morognak

Kütyük

Az előadók a legális zeneletöltés miatt is morognak

A The Red Hot Chilli Peppers és a Metallica is nemtetszését fejezte ki az Apple alig egy hónapja indított zeneletöltő szolgáltatásával kapcsolatban, egyúttal megtiltva a cégnek dalaik árusítását. E két együtteshez további zenészek is csatlakoztak.

A fent említett előadóknak az a legnagyobb problémájuk a Steve Jobs által útjára bocsátott iTunes zeneletöltő szolgáltatással, hogy az lehetővé teszi a felhasználók számára a dalonkénti letöltést is. A zenészek szerint ezzel azonban csorbul az általuk készített album élvezhetősége, mivel az internetezők költségtakarékossági szempontból hajlamosak csak egy-egy szám beszerzésére, a komplett album helyett.

Mark Reiter, a Q Prime Management (mely cég menedzseli többek között a bevezetőben említett zenekari bandákat is) képviseletében nyilatkozott az Apple-nek, melyben közölte az IT-céggel, hogy nem járulnak hozzá előadóik szellemi termékeinek ilyentén kiárusításához. ˝Nem hagyhatjuk, hogy a kiadó diktálja a feltételeket.˝ – mondta Reiter, egyben megjegyezve azt is, hogy minden más tekintetben megfelel(né)nek az üzleti feltételek. Egyébként a Linkin Park és a Green Day is hasonló kéréssel fordult Steve Jobs cégéhez.

A már 5 milliónál is több dalt értékesítő Apple megoldásával szemben a zenészek inkább kreativitásuk kibontakozásának akadályát látják, semmint anyagi okok vezérelnék őket a fenti lépés megtételében, közvetített Reiter. Ezt azonban meglehetősen nehéz elhinni…



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés