Connect with us

Hirdetés

technokrata

Technikai hiba miatt késik a gyorsabb Vodafone internet

Kütyük

Technikai hiba miatt késik a gyorsabb Vodafone internet

Egy váratlan hiba miatt mégsem kezdte meg működését csütörtökön a Vodafone gyorsabb letöltést biztosító rendszere – adta hírül az Origo. A társaság ugyanakkor fél hónappal későbbre halasztotta új internetes árstruktúrájának bevezetését.

Technikai hiba miatt a korábbi tervektől eltérően a Vodafone mégsem indította be csütörtökön az Internet Plusz nevű szolgáltatását, amely gyorsabb letöltést tesz lehetővé a társaság internet-előfizetői számára. A vállalatnál csütörtök délután nem tudták megmondani, hogy várhatóan mikor válik lehetővé a netböngészés az új technológiával – a jelenlegi szolgáltatás továbbra is üzemel. Ugyanakkor a Vodafone sajtóreferense az Origo-nak elmondta, hogy a tegnapi bejelentésükkel ellentétben mégsem július 15-től, hanem csak augusztus 1-jétől vezetik be új internetdíjaikat.

A Vodafone Magyarország szerdán jelentette be, hogy nyár közepétől gyökeresen megváltoztatja GPRS csomagkapcsolt adatátvitelen alapuló internetszolgáltatását. A szolgáltatás havidíja azonos marad, azonban a korábbi 1 GB helyett csupán 200 MB adatforgalmat tesz lehetővé. Az ezen felül forgalmazó felhasználóknak sávonként plusz díjakat kell fizetniük.

Az új árstruktúrával egy időben jelentette be a vállalat Internet Plusz nevű szolgáltatását, amely egy adattömörítésen alapuló letöltésgyorsító technológia. A Vodafone közlése szerint ennek használatával a gyorsabb letöltés mellett körülbelül felére csökken az átvitt adatok mennyisége, így a felhasználók 90 százalékának nem kell az árak emelkedésére számítania. Ugyanakkor a technológia veszteségesen tömöríti az átvitt képfájlokat, ezért azok megtekintése az eredetinél rosszabb minőségű lehet, igaz, a felhasználóknak lehetősége van böngészés közben visszaváltani a hagyományos adatátvitelre, így a fotók eredeti minőségben is hozzáférhetők.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés