Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az NTT DoCoMo világszerte el kívánja terjeszteni az i-mode-ot

Kütyük

Az NTT DoCoMo világszerte el kívánja terjeszteni az i-mode-ot

Az NTT DoCoMo bejelentette, hogy a világ számos telekommunikációs vállalatával előrehaladott tárgyalásokat folytat népszerű mobil Internet szolgáltatása, az i-mode különböző országokban történő beindításával kapcsolatban.

A legnagyobb japán mobil operátorként jegyzett cég munkatársai elmondták, hogy az NTT DoCoMo számos nemzetközi tervvel rendelkezik, így például nemcsak az i-mode-ot, hanem saját harmadik generációs szolgáltatásait is több külföldi országban meg szeretné honosítani.

Az i-mode szolgáltatás Japánon kívül jelenleg Németországban, Belgiumban és Hollandiában a KPN Mobile nevezetű operátor, Franciaországban a Bouygues Telecom, Tajvanon pedig a KG Telecommunications révén érhető el, ezenkívül pedig tudni lehet, hogy Spanyolországban a Telefonica Mobiles is hamarosan beindítja első ilyen mobil Internet szolgáltatását. Egyes források szerint az NTT DoCoMo jelen pillanatban többek közt Olaszország harmadik legnagyobb mobil szolgáltatójával, a Wind Telecomunicazionival is tárgyalásokat folytat i-mode ügyben.

A legfrissebb piackutatási adatok szerint jelenleg Japánban immár több mint 38 millióan veszik igénybe a különböző i-mode szolgáltatásokat, ezzel szemben a nem japán i-mode felhasználók száma még csak mintegy 600 ezerre tehető. Az NTT DoCoMo nem titkoltan abban bízik, hogy ez utóbbi szám rövid időn belül többszörösére fog növekedni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés