Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft bejelentette a Windows Mobile 2003-at

Kütyük

A Microsoft bejelentette a Windows Mobile 2003-at

A Microsoft ma jelentette be legújabb mobil operációs rendszerét, az elődeihez képest nem túl sok jelentős változást hozó Windows Mobile 2003-at.

Elemzők felhívják a figyelmet arra, hogy a Windows Mobile 2003 nem tartalmaz olyan radikális változtatásokat, mint a közelmúltban megjelent eredeti Pocket PC, illetve Pocket PC 2002 szoftverek, mindenesetre a hardvergyártó cégek rövid időn belül lényegében egytől egyig át fognak térni az új operációs rendszerre. Tudni lehet, hogy a közeljövőben többek közt a Hewlett-Packard, a Dell Computer, a ViewSonic, valamint a Toshiba kíván piacra dobni vadonatúj, Windows Mobile 2003 alapú mobil eszközöket.

A Microsoft a most bejelentett új szoftvert többek közt arra is fel kívánja használni, hogy nyugdíjba küldje az eddigi Pocket PC elnevezést, illetve, hogy az eddig használt Smartphone, illetve Pocket PC szoftvereket az új Windows Mobile típusjelzés alatt egyesítse. A kéziszámítógépekre szánt új Microsoft operációs rendszer teljes neve egyébként mostantól a következő: Windows Mobile 2003 Software for Pocket PC. A Windows Mobile 2003 legfontosabb újdonságai közé tartozik egyébként a továbbfejlesztett Wi-Fi, illetve Bluetooth vezeték nélküli támogatás, valamint az ugyancsak továbbfejlesztett elektronikus levelezési, illetve szinkronizálási szolgáltatások. A Windows Mobile 2003 kapcsán ezenkívül az integrált Windows Media 9 technológiáról is említést kell tennünk.

Az egyik legnagyobb számítógépgyártó cég, a Hewlett-Packard többek közt a 399 dolláros áron forgalomba kerülő h2200-as kéziszámítógép, valamint az 549, illetve 649 dolláros, h5150, illetve h5550 típusjelű, high-end kategóriás PDA-k esetében kívánja felhasználni a Microsoft legújabb mobil operációs rendszerét.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés