Connect with us

Hirdetés

technokrata

A kéretlen üzenetek a mobiltelefonokat is veszélyeztetik

Kütyük

A kéretlen üzenetek a mobiltelefonokat is veszélyeztetik

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a spamek, vagyis az általában reklámokat tartalmazó kéretlen üzenetek a jövőben már nem csak elektronikus levelezés útján, hanem a mobiltelefonok segítségével küldhető rövid szöveges üzenetek révén is terjedni kezdhetnek, sőt már terjednek is.

Felmérések szerint az átlagos számítógép felhasználóknak nagy többsége kapott már kéretlen e-maileket, valamint tudni lehet, hogy 2003 májusa volt az első olyan hónap, amikor is a vállalati levelezési rendszerekben a spamek aránya meghaladta az ötven százalékot.

Elemzők szerint amennyiben a mobiltelefon ipar nem teszi meg időben a megfelelő lépéseket, a kéretlen üzenetek rövid időn belül a mobiltelefonokat is eláraszthatják. Habár a mobiltelefonos spamek száma várhatóan nem fogja elérni az elektronikus levelezés révén terjedő kéretlen üzenetek számát, a mobilos spamek sokkal zavaróbbak jó öreg társaiknál, ugyanis az emberek a mobil készülékeiket sokkal inkább személyes tárgynak tekintik, mint például a számítógépükre telepített levelező szoftvereket.

A napokban egyébként nyilvánosságra hoztak egy friss felmérést, mely szerint az angol mobiltelefon tulajdonosoknak több mint kétharmada kapott már kéretlen üzeneteket tartalmazó SMS-eket, tehát a mobiltelefonos spamről már jelen időben kell beszélnünk. Szakértők szerint a mobilosoknak érdemes odafigyelniük arra, hogy kiknek, illetve mely cégeknek árulják el hívószámukat, ugyanis például a csengőhang letöltési szolgáltatások üzemeltetői általában előszeretettel “lopják” el ügyfeleik számait, mely számokra később aztán egymás után érkeznek a kéretlen, zavaró üzenetek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés