Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Mitac piacra dobta első okostelefonját

Kütyük

A Mitac piacra dobta első okostelefonját

A Mitac International Tajvanon forgalomba hozta első okostelefonját, a keresztségben Mio 8380 nevet kapott mobil készüléket.

A Mitac vadonatúj telefonján a Microsoft-féle Smart Phone 2002 operációs rendszer teljesít szolgálatot, a készülék “lelke” pedig nem más, mint egy 200 MHz-es frekvencián üzemelő Intel XScale PXA 262-es mikroprocesszor. A háromsávos (GSM 900, 1800, 1900 MHz), Class 10 GPRS kompatibilis okostelefon a gyártó reményei szerint Ázsiát követően hamarosan Európát és a világ egyéb régióit is meghódítja majd magának.

A Mitac Mio 8380 többek közt egy webböngészőt, egy elektronikus levelezési kliens szoftvert, egy MP3 lejátszót, valamint egy videolejátszó alkalmazást is magáénak tudhat, ezenkívül pedig említésre méltó, hogy a hangrögzítésre is alkalmas készülék számos játékkal örvendezteti meg a felhasználókat. A széthajtható kialakítással rendelkező telefon fő kijelzője 2,2 colos képátlóval rendelkezik, és 65 ezer színárnyalat megjelenítésére képes.

Mondanom sem kell, hogy a Mitac negyvenszólamú polifonikus hangokat támogató újdonsága integrált digitális fényképezőgéppel is fel van vértezve, azonban a mindössze 110 ezer pixeles felbontás nem nevezhető túl magasnak, sőt! A kamera szoftvere egyébként digitális zoom, autofókusz, valamint fényerő állítási funkciókkal rendelkezik. Az elkészített és később természetesen MMS-ben továbbküldhető képeket egyrészt a telefon integrált memóriájában, másrészt pedig az SD/MMC (Secure Digital/Multimedia Card) bővítőhelybe helyezhető memóriakártyákon lehet eltárolni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés