Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia: kamerás mobilok, N-Gage, 6650

Kütyük

Nokia: kamerás mobilok, N-Gage, 6650

Tegnap Finnországban a Nokia évente megtartott féléves stratégiai értékelésén a vállalat felsővezetése ismét hangot adott a mobiliparágra váró hosszú távú növekedésről alkotott véleményének.

Ugyan a gazdasági életben általánosan tapasztalható bizonytalanság továbbra is hatással van a keresletre, a Nokia elnök-vezérigazgatója, Jorma Ollila szerint a piac várható bővülése a 2002-ben eladott 405 millió készülékhez képest 2003-ban mintegy 10 százalék lesz. A vállalat a mobil-előfizetések számára vonatkozó korábbi becslését megemelve úgy véli, hogy az előfizetések száma 2005 végéig eléri az 1,6 milliárdot.

A képkezelés, játékok és a munka mobilizálása
A mobilitás új területein, így például a képkezelés, a játékok és a munka világában történő térnyerésével egyidőben a Nokia véleménye szerint jelentősen megnőnek az értékes szolgáltatások létrehozásában rejlő lehetőségek.

A képkezelést illetően a fényképezőgépes telefonok már a mobilpiac alsó- és felső szegmensében egyaránt megjelentek, az eladott készülékek száma pedig a várakozások szerint 2003 közepére meghaladja az eladott digitális fényképezőgépek számát. A Nokia idáig öt különböző fényképezőgépes telefonról számolt be, melyet az év második felében további készülékek követnek. A piaci penetráció növelése érdekében a vállalat a lehető legrövidebb időn belül az alacsonyabb telefonkategóriában is szeretné biztosítani a beépített fényképezőgép-funkciót.

A szórakoztatás terén a Nokia szerint a mobilitás lesz a 30 milliárd dollárt termelő játékiparág következő nagy dobása. A tervek szerint világszerte október 7-én piacra kerülő Nokia N-Gage az internetes és többszereplős játékokat időtől és helytől függetlenül biztosítja majd a felhasználók számára. A vállalati folyamatok mobilizálása szintén kiváló lehetőséget teremt a Nokia termékskálájának bővítésére. Csupán Európában máris 50 millió mobilszakember tölt hetente legalább egy munkanapot az irodán kívül.

A Nokia szállítja az első WCDMA telefonokat
A következő generációs technológiák kapcsán a Nokia ma megerősítette, hogy e hónapban megkezdi a Nokia 6650 GSM/WCDMA mobiltelefon egyes kiválasztott szolgáltatók számára történő szállítását. Az elmúlt 12 hónap során a Nokia csaknem 20 ezer Nokia 6650 készülék felhasználásával, és a világ gyakorlatilag összes WCDMA hálózatának bevonásával a mobiliparág eddig legnagyobb terepen végzett próbaüzemét és tesztprogramját bonyolította le.

A Nokia Networks-nél tovább folytatódik a korábban bejelentett átalakítási folyamat. A részleg átszervezésének célja egy olyan fókuszált, rugalmasabb felépítés kialakítása, amely tükrözi a szolgáltatók kiadási hajlandóságának jelenlegi szintjét, ugyanakkor megfelel a vállalatirányítás által célként meghatározott növekvő piaci részesedés, fenntartható nyereségesség, és még jobb termék- és folyamatminőség igényének.

A vállalat szerint a mobilhang, a mobiladat, és a vezetékes hálózat mobil infrastruktúrával történő kiváltása nagy lehetőséget rejt magában. A WCDMA területén a Nokia a piac máris 30 százalékát megnyerve, és világszerte több mint 20 ezer bázisállomás leszállításával iparágvezető a telepített WCDMA rendszerek terén. A Nokia úgy véli, hogy a vállalat jó úton halad a WCDMA hálózatok piacán célul tűzött 35 százalékos részesedés megszerzése felé.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés