Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az olasz maffia mobiltelefonos választási csalást készített elő

Kütyük

Az olasz maffia mobiltelefonos választási csalást készített elő

Olaszországban a gengszterek is haladnak a korral, ugyanis a maffia a számára kedvező választási eredmény elérésének érdekében a legújabb mobiltelefonos technológiákat is be kívánja vetni.

Az olasz maffia módszere a következő: a bűnözők megmondják az arra vállalkozó szavazópolgároknak, hogy a szavazólapon hová kell tenni azt a bizonyos ikszet, majd a szavazók újgenerációs mobiltelefonjaik révén mozgóképet, vagy fényképet készítenek magáról a kitöltött szavazólapról. Ily módon a maffia meggyőződhet arról, hogy a megvesztegethető személyek ténylegesen a maffia érdekeinek megfelelően szavaznak, és így már nyugodtan utalja a delikvenseknek az őket megillető kisebb-nagyobb pénzösszegeket.

A maffia azonban várhatóan nem túl nagy sikereket ér majd el a közelgő olasz területi választásokon, ugyanis a választási csalás ezen legújabb változatára időben rájöttek a hatóságok. Giuseppe Pisanu belügyminiszter azonnali intézkedéseket rendelt el annak érdekében, hogy a választások a lehető legtisztább eredményeket hozzák, így például megtiltotta a mobiltelefonoknak a szavazófülkékben történő használatát – olvasható az olasz belügyminisztérium által az üggyel kapcsolatban kiadott hivatalos közleményben.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a kormányzat pontosan hogyan kívánja megakadályozni, hogy a maffia mobiltelefonos csalási módszere működjön, mindenesetre egyes források úgy tudják, hogy a szavazásra jogosult személyeket fel fogják kérni, hogy a szavazófülkébe történő belépés előtt adják le a náluk lévő mobiltelefonokat, melyeket a szavazás után természetesen azonnal visszakapnak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés