Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fizetős zeneletöltés – egyszer kerül csak pénzbe, utána bárki meghallgathatja

Kütyük

Fizetős zeneletöltés – egyszer kerül csak pénzbe, utána bárki meghallgathatja

Az Apple két hete útjára indított zeneletöltési szolgáltatása igen hamar nagy sikerre tett szert; az így letöltött dalokat az iTunes szoftver révén más is hallgathatja, nem csak az, aki letöltötte. Ez egy kis trükkel nagyon sok emberre terjeszthető ki…

A Macintosh felhasználók egymás között megoszthatják zenéiket streaming formában az iTunes segítségével. Ezt az Apple eredetileg arra találta ki, hogy egy lokális hálózatban a felhasználók egy gépről hallgathassanak zenét anélkül, hogy azt voltaképp saját számítógépükre permanensen letöltenék. Ügyes kezű emberek azonban rájöttek, hogy a szoftver ezen képességét ki lehet használni arra is, hogy az egész Internetről ˝fogni˝ lehessen a streaming adatot – azaz a Világhálón bárki hallgathassa azt, ami (egykor) pénzért került letöltésre.

˝A lehetőség benne van az iTunes-ban, de kihasználása azért nem olyan egyszerű – saját magunknak kellett belenyúlni a szoftverbe.˝ – nyilatkozta Kevin April, a Spymac.com webemestere. Ez a site egyébként a múlt hét végén indította saját zenemegosztó hubját.

Komoly tárgyalások előzték meg az Apple zeneletöltő szolgáltatását a nagy kiadókkal – ezek ugyanis féltek belemenni az üzletbe, mivel attól tartottak, hogy az emberek megtalálják a módot kiskapuk kihasználására. Nos, ez is egy ilyen kiskapu lehet, hiszen az egydolláros dalok hatalmas mennyiségéhez férhet ingyen hozzá az, aki kihasználja ezt a lehetőséget. Igaz, az otthoni Mac felhasználók sávszélessége limitálja ennek alkalmazását.

Maga az Apple nem jelentetett meg dokumentációt az Interneten keresztüli megosztás funkciójának kihasználásához, sőt, még csak nem is támogatja hivatalosan ezt a kezdeményezést. A cég szóvivői mindenesetre nyilvánossá tették, hogy szemmel követik a trendet, de további kommentárt nem fűztek az esethez.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés