Connect with us

Hirdetés

technokrata

Előrefizetéses, havidíj-mentes ADSL, avagy csak annyit fizessen, amennyit internetezik!

Kütyük

Előrefizetéses, havidíj-mentes ADSL, avagy csak annyit fizessen, amennyit internetezik!

A szélessávú Internet-kapcsolatot gyakran azzal reklámozzák a szolgáltatók, hogy az előfizetési díjon kívül semmilyen egyéb, járulékos költség nem terheli az ügyfelet. Nos, ez így is van, de a mobiltelefonok előre fizetéses megoldásaihoz hasonlóan megszületett a költségtakarékos broadband Internet-hozzáférés.

A költségérzékeny olaszok alkalmazzák Európában először az előrefizetéses (prepaid), Alice Recaricabile névre keresztelt ADSL Internet-hozzáférést. Ennek lényege a mobiltelefonok körében már évek óta nagysikerrel futó megoldásban rejlik: a felhasználó előre megvásárol egy meghatározott mennyiségű Internet-hozzáférést, amit aztán tetszése szerint használ fel – havidíj nélkül. Azaz ténylegesen csak annyit fizet, amennyit internetezik.

Ez a megoldás tovább növeli a szélessávú Internet-hozzáférések elterjedését Olaszországban, ugyanis azok számára is lehetővé teszi a váltást, akik csak néha csatlakoznának a Világhálóhoz. Tulajdonképpen leginkább azon embereknek éri meg ezt a fajta konstrukciót választani, akik 10 óránál kevesebbet töltenek az Interneten, egy hónap alatt (ám mégis szeretnék kihasználni a szélessáv jelentette előnyöket). Egy felmérés szerint Olaszországban az internetezők 50%-a ebbe a kategóriába esik.

Hogyan működik?

Nem túlságosan bonyolult üzembe helyezni, köszönhetően az öntelepítő kitnek. A felhasználóra nem hárul sok feladat, csak fel kell hívnia a szolgáltató által ingyenesen biztosított telefonszámot, beütni a PIN-kódját, majd rövid időn belül aktiválva lesz az ADSL Alice vonal. Ez természetesen csak olyan helyen működik, ahol a háztartás már rendelkezik a szélessávú Internet-csatlakozás infrastruktúrájával – ám az olasz internetezők 78 százalékánál adottak a feltételek.

Amíg a felhasználó online tartózkodik, folyamatosan apad az előre feltöltött számlája, ám mihelyst lecsatlakozik a Világhálóról, nem fizet többet. Az account lemerülését pedig egy újabb 25 órás hozzáféréssel lehet elkerülni . Igaz, órára lebontva ez nem olcsó, hiszen az egy napnál alig több időtartamra mért Internet-csatlakozás 50 euróba kerül, de annak, aki ritkán használja hozzáférését, megéri (mivel nem kell havidíjat fizetni).

Maga az Alice Ricaricabile még nem érhető el, Olaszországban május 18-án kezdik majd meg forgalmazását. A kitet a Telecom Italia és partnerei 100 euróért fogják árulni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés