Connect with us

technokrata

A Motorola kínai részlegeinek komoly gondot okoz a SARS

Kütyük

A Motorola kínai részlegeinek komoly gondot okoz a SARS

A Motorola bejelentette, hogy egyik kínai munkatársa feltehetően elkapta a halálos SARS vírust, ezért a cég ideiglenesen bezárta pekingi központját.

A kínai fővárosban található Motorola iroda több mint ezer alkalmazottat foglalkoztat, akiknek az ügy következtében kényszerszabadságot kellett kivenniük.

A Motorola képviselői elmondták, hogy a Peking keleti részében található tizennyolc emeletes székházat április 29-én zárták be. An Weihong, az Egyesült Államokban székelő vállalat kínai szóvivője arról is beszámolt, hogy a Motorola Peking nyugati részében található, mintegy hatszáz alkalmazottat foglalkoztató kutatási és fejlesztési részlegét már korábban be kellett zárni az atípusos tüdőgyulladás következtében, azonban az alapos fertőtlenítést és a közvetlen fertőzésveszély elmúltát követően a részleget néhány nappal ezelőtt újra megnyitották. Weihong elmondta, hogy a részleg egyes vezetői továbbra is attól tartanak, hogy a légkondicionáló rendszeren keresztül újra fertőzésveszély alakulhat ki, így egyelőre arra kérték munkatársaikat, hogy néhány napig még maradjanak otthon.

A szóvivő elmondta, hogy a most bezárt pekingi iroda munkatársai között mindeddig egyetlen olyan személyt találtak, aki a SARS víruséhoz hasonló tüneteket mutat, tehát többek közt nagyon magas láza van. A fertőzést elkapott alkalmazott közeli munkatársait – mintegy huszonhét személyt – alaposan átvizsgálták, és megállapították, hogy szerencsére egyikük sem kapta el a kórt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin