Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia átviteltechnikai berendezés a Kandó Kálmán Főiskolán

Kütyük

Nokia átviteltechnikai berendezés a Kandó Kálmán Főiskolán

A Nokia a digitális átviteltechnika oktatásának támogatására átviteltechnikai berendezést adott át a mai napon a Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki Főiskolai Karának Híradástechnika Intézete részére.

A mai átadás a Nokia és a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Főiskolai Kar 1999 óta tartó tudományos együttműködésének része, melynek előző állomásaként 2002 tavaszán a Nokia GSM bázisállomás alrendszert adományozott a Híradástechnika Intézetnek.

A most átadott Nokia Synfonet Access Node átviteltechnikai berendezés a legmodernebb technikai hátteret teremti meg a jövő távközlési mérnökeinek képzéséhez. A berendezés a Digitális átviteltechnika laboratóriumban kap helyet, segítségével a villamosmérnök-hallgatók az SDH átviteli technológiával kapcsolatos méréseket végezhetnek, az optikai átvitel jellemzőiről szerezhetnek tapasztalatokat.

A jövő mérnökeire számítva a Nokia szoros kapcsolatot ápol a budapesti és vidéki műszaki főiskolákkal és egyetemekkel. Hat felsőfokú műszaki intézménnyel van megállapodása, melyek keretein belül a Nokia számítástechnikai laboratóriumok létrehozását támogatja, valamint diplomaírásra ad lehetőséget a végzős hallgatók számára.

A Nokia Synfonet Access Node távközlési elérési hálózatokban alkalmazott SDH átviteltechnikai berendezés. Feladata a nagysebességű optikai gerinchálózatból történő leágaztatás, illetve helyi hálózatok forgalomgyűjtő pontjaként üzemel. Kialakításának köszönhetően a hálózatban bekövetkezett esetleges hibákat, szakadásokat a beépített gyűrűs védelmi megoldással küszöböli ki. Maximális kapacitásával a csatornák védelme nélkül 3780, védetten 1890 egyidejű 64kbit/s-os kétirányú kapcsolatot képes (pl. telefonbeszélgetés vagy adatkapcsolat) lekezelni az elérési hálózat felé/felől.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés