Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új memóriakártyák sorozatgyártását kezdte meg a Samsung

Kütyük

Új memóriakártyák sorozatgyártását kezdte meg a Samsung

A Samsung Electronics bejelentette, hogy megkezdte a 16, 32, 62, illetve 128 MB tárolókapacitással rendelkező, elsősorban mobiltelefonokba, kéziszámítógépekbe, digitális fényképezőgépekbe, valamint hordozható zenelejátszókba szánt legújabb MMC (MultiMedia Card) memóriáinak a tömeggyártását.

A dél-koreai févezetőgyártó cég képviselői elmondták, hogy ezen újgenerációs memóriakártyák sorozatgyártásának beindításában komoly szerepet játszott, hogy az olyan nagy és neves mobiltelefon gyártók, mint a Nokia, vagy a Siemens nemrégiben bejelentették MMC bővítőhellyel ellátott legújabb kamerás mobiljaikat.

A Samsung Electronics a négy különböző adattároló kapacitással rendelkező memóriakártyákat két változatban gyártja: hagyományos MMC, valamint csökkentett méretű RS (Reduced Size) MMC verzióban. A jelenlegi csúcsmodell, a 128 MB kapacitású MMC kártya a gyártó állítása szerint akár 2500 digitális fénykép, harminckét darab négyperces MP3 zenefájl, illetve húszpercnyi, VGA minőségű videoanyag tárolására képes.

Mind a hagyományos, mind a 2,4 x 1,8 centiméteres méretekkel rendelkező RS-MMC kártyák 1,3 MB/s-os írási és olvasási sebességet képesek biztosítani, ily módon ezen kártyákra akár real-time (valós időben) is lehet rögzíteni 1 megapixel felbontású mozgóképeket. A Samsung Electronics egyébként várhatóan még az idei évben meg fogja kezdeni a 256, illetve 512 MB kapacitású MMC memóriakártyák tömeggyártását is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés