Connect with us

Hirdetés

technokrata

Integrált GPS modul a Nokia két új mobiljában

Kütyük

Integrált GPS modul a Nokia két új mobiljában

A világ legnagyobb mobiltelefon gyártója, a Nokia a második, illetve negyedik negyedévben egy-egy olyan új mobil készüléket kíván piacra dobni az Egyesült Államokban, melyek elsősorban színes kijelzőjükről, Java kompatibilitásukról, valamint CDMA2000 1xRTT működésükről ismerszenek meg.

A keresztségben 3586i, illetve 6585 nevet kapott Nokia újdonságok további érdekessége, hogy integrált GPS megoldással rendelkeznek, így tulajdonosaik mindig tudni fogják, hogy éppen hol tartózkodnak.

Az idei év második negyedévében érkező Nokia 3586i egy olyan háromsávos mobiltelefon, mely többek közt egy 96 x 65 pixel felbontású színes folyadékkristályos kijelzővel, polifonikus (MIDI) csengőhang támogatással, Java kompatibilitással, valamint egy GPS kontrollerrel van felvértezve. A cserélhető Xpress-on előlapokkal könnyedén személyre szabható készülék telefonkönyvében maximum ötszáz bejegyzést lehet tárolni, a bejegyzésekhez pedig kisebb grafikákat lehet kapcsolni. Ezenkívül említésre méltó még a 3586i hanghívási, illetve hangmemória funkciója.

A negyedik negyedévben debütáló Nokia 6585 sok tekintetben hasonlít a Nokia 3586i-re, azonban annál jelentősen szélesebb szolgáltatási körrel rendelkezik. Természetesen a 6585 is Java kompatibilis, viszont a 3586i-től eltérően integrált FM rádióval, MMS támogatással, valamint kihangosítási szolgáltatással is el van látva. A 128 x 128 pixeles kijelzővel szerelt Nokia 6585 egyébként kompatibilis lesz a finn gyártó közelmúltban bemutatott kamera headsetjével. A Nokia újdonságainak ára sajnos egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés