Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tesztelhetők a diákok által készített elektronikus tananyagok

Kütyük

Tesztelhetők a diákok által készített elektronikus tananyagok

2003. május 1-ig az Interneten bárki számára elérhetők az első magyar – diákok számára kiírt – elektronikus tananyagkészítő verseny legjobbnak ítélt tananyagai.

A Magyar Bálint oktatási miniszter fővédnöksége mellett megrendezett Coedu Tudásháló verseny honlapján minden regisztrált felhasználó szabadon tesztelheti a szakmai zsűri értékelése alapján döntőbe jutott pályázati anyagokat. A látogatottsági adatokat a szervezők mérik, és a legtöbbet látogatott pályaművek további pontokat kapnak. Így áll össze a végeredmény, amit május 6-án, a verseny díjkiosztó ünnepségén hirdetnek ki.

Minden kategóriában egy csapat nyeri el a fődíjat, ami minden győztes csapattag számára egy-egy Sony VAIO SJ 30-as kéziszámítógép. A fődíj mellett a döntős csapatok különdíjakra is számíthatnak. A döntőbe jutott tananyagok a verseny befejezése után is ingyenesen elérhetőek maradnak.

A Coedu Tudásháló versenyt tavaly novemberben indította el 12-19 éves diákok és felnőtt segítőik részére a Mimóza Kft. A kiírás szerint a csapatok hét kategóriában elektronikus tananyagokat készítenek, akár oly módon, hogy kizárólag az Interneten tartják egymással a kapcsolatot, amihez a szervezők több eszközt is az indulók rendelkezésére bocsátanak. A megmérettetés célja, hogy játszva tanítsa meg a gyerekeket az Internet, mint hétköznapi, a tanulásban is hasznos eszköz használatára. A versenyhez a Mimóza saját fejlesztésű Coedu online oktatási rendszerét bocsátotta a pályázók rendelkezésére.

Magyar Bálint a Coedu Tudásháló verseny résztvevőihez intézett köszöntőjében hangsúlyozta: “Európához és a tudás alapú világhoz való felzárkózásunk egyik feltételeként Magyarország is át kíván lépni a digitális tananyag-korszakba, amelynek fontos előfeltétele, hogy a diákok és tanáraik egyaránt nagy hangsúlyt fektessenek az info-kommunikációs képességek fejlesztésére – erre pedig kitűnő alkalmat nyújt ez a verseny.”

Az óbudai Új Udvar Cinema City-ben rendezendő május 6-i díjkiosztón az Oktatási Minisztériumot Nagy Tamás főosztályvezető fogja képviselni.

A díjakat az ANT Kft., a Computer Books, Fókusz Online, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Millenáris Kht. és a Műszaki Könyvkiadó bocsátotta a szervezők rendelkezésére.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés