Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szlovákiai tarifaszemle: 9 forint egy SMS!

Kütyük

Szlovákiai tarifaszemle: 9 forint egy SMS!

Amennyiben síelni indulunk Szlovákiába, hasznos lehet tájékozódni az ottani pre-paid csomagokról, hiszen sokat lehet spórolni a beszélgetéseken.

Így a síszezon kellős közepén megéri áttanulmányozni a két szlovák operátor tarifatáblázatát, hiszen sokkal olcsóbban lehet hazahívni, vagy sms-t küldeni egy ottani (Orange, vagy EuroTel) pre-paid kártyával.

Előbb lássuk az Orange tarifatáblázatát, amely egyébként Szlovákiában a legnagyobb mobilszolgáltató. A kártyás szolgáltatását Prima névre keresztelték. Egy ilyen kezdőkártya (Prima ątart) 599 koronába kerül (1 korona körülbelül 6 forintnak felel meg), ebből 300 koronának megfelelő egység lebeszélhető, vagy egyéb szolgáltatásokra használhat. Az aktiválás után az új ügyfél az első 30 napra automatikusan megkapja a Prima variant SMS-t.

Fontos tudni, hogy az SMS küldésekor a szlovák szolgáltatók – a hazai gyakorlattal szemben – nem tesznek különbséget a belföldi és a külföldi mobilhálózat között. Így egy rövid szöveges üzenet elküldése – Prima variant SMS-csomaggal – az Orange hálózatából bármely hálózatba csupán 1,50 koronának megfelelő egységbe kerül – ez még 10 forint sincs. A fent említett Prima variant SMS-csomag aktiválása nélkül egy rövid szöveges üzenet ára 3,50 korona, azaz 15 forint.

A külföldi hívásokra az Orange G1-vonal ajánlott. Magyarországra egy perc 17,20 korona, azaz 105 forint. Az Orange minden hívásnál, így a G1-esnél is másodperc alapú számlázást alkalmaz.

Az EuroTel pre-paid kártyája Easy névre hallgat. Egy kezdőkártya 300 koronás egyenleggel csupán 399 koronába (2400 forint) kerül. Egy rövid szöveges üzenetet 3 koronáért küldhetünk, haza pedig percenként 17,40 koronáért hívhatunk. Csakúgy, mint a magyar szolgáltatóknál, itt is többfajta pre-paid csomag van, ám a fent említett árak egységesek, így mindegy, melyik csomag mellett döntünk.

S ha már a hegyekben vagyunk, akkor nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy baj esetén milyen számot kell hívni. A hegyimentőket az Orange hálózatából a 622-es vagy a 0905 622622-es díjmentesen hívható számról lehet elérni. Az EuroTel hálózatából pedig a *100-ast kell hívni. A tarifatáblázat alapján elmondható, hogy egy szlovákiai sítúrára a sífelszerelés mellé hasznos lehet egy szlovák pre-paid kártyát is vásárolni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés