Connect with us

Hirdetés

technokrata

A kínai mobilpiac virágzó évet tudhat maga mögött, de mi van a jövő évvel?

Kütyük

A kínai mobilpiac virágzó évet tudhat maga mögött, de mi van a jövő évvel?

Az ország idén olyan mértékben növelte a mobil-előfizetői számát, hogy a jövő év sokak számára biztosan csalódást fog okozni…

Feltehetően az idei év volt a legdinamikusabb, ennél mindenkinek csak rosszabbra kell számítani a jövőben, állította Cao Shumin, a Ministry of Information Industry-tól (MII). „A jövő év fejlődési üteme lassabb lesz, mint az idei évé, hiszen a piac egyszerűen nem fejlődhet ebben az ütemben tovább”.

A kínai mobil-előfizetők száma szeptemberről októberre nem kevesebb, mint 2,84 %-al nőtt, így elérte a 195,8 milliós értéket, mellyel gyakorlatilag a világ legnagyobb mobil-piacának tekinthető. Az éves átlag egészen megdöbbentő, hiszen januártól októberig mintegy 5,1 millió csatlakozott átlagosan havonta. Az elmúlt évben a havi átlag 4,96 millió volt.

A drótos előfizetők között már ennyire nem szépek az arányok, hiszen ezen időszak alatt ők 0,97 %-al gyarapodtak, így elérték a 209 milliós határt, míg az Internet előfizetők száma 2 %-al gyarapodott, így 45,9 millió Net felhasználót számoltak.

A trend azt mutatja, hogy a mobil-előfizetők száma a drótos előfizetőkét 2002 végére, de legkésőbb 2003 elején túl fogja szárnyalni, melyet Kína két mobilszolgáltatója, a China Mobile és a China United Telecommunications fog tömöríteni.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés