Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Internet történelmének egy szelete – árverésen a Napster relikviák

Kütyük

Az Internet történelmének egy szelete – árverésen a Napster relikviák

Az utolsókat rúgó Napster eszközparkját és egyéb relikviáit elárverezik december közepén – bárki vásárolhat magának valamit az egykor sokkal szebb időket látott cégből. Azután végleg viszlát Napster!

Számítógépek, bútorok, emléktárgyak – ennyi maradt meg a korábban meghatározó szerepet játszó, az online zeneletöltés pionírjának számító cégből. A CD-író programjáról ismert Roxio ugyanis már korábban vételi ajánlatot tett a szellemi tulajdonjogokra, 5 millió dolláros értékben (régebben volt ennél jobb lehetősége is a Npaster vezetőségének, a Bertelsmann egyszer 16 millió dollárt kínált fel – azt azonban elutasították; sőt, egyszer még egy pornográf anyagokkal foglalkozó cég is szeretett volna hozzájutni a Napsterhez).

A december 11-i aukción, melyet a Dovebid tart, az olyan hardvereszközökön kívül, mint a Cisco routerek, Apple és Dell számítógépek, Hewlett-Packard nyomtatók; számos egyéb ajándéktárgy is gazdára vár: sapkák, pólók, egérpadok – ezek mind a közismert macskafejes emblémával vannak ellátva.

Érdekesség, hogy a Dovebid már nem az első ilyen aukcióját tartja meg, ahol csődbe ment vagy megszűnt internetes cégek apróbb-nagyobb tárgyait lehet megvásárolni – többek közt itt kerültek eladásra az Excite@Home relikviák is. Egyébként a www.napster.com webcím is már magára az aukcióra mutat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés