Connect with us

Hirdetés

technokrata

Világpremier: internetes és kommunikációs szolgáltatások 25 kórház 13 ezer betegágya mellett

Kütyük

Világpremier: internetes és kommunikációs szolgáltatások 25 kórház 13 ezer betegágya mellett

A Cisco Systems technológiáját választotta kórházi IP (Internet Protokol) szolgáltató hálózatának kiépítéséhez a Patientline, az Egyesült Királyság 25 közkórházának kommunikációs szolgáltatója.

A Patientline IP-alapú szolgáltatásai segítségével a betegek hozzáférhetnek televíziós műsorokhoz, e-mailezhetnek, telefonálhatnak és szélessávú Internet-kapcsolat is a rendelkezésükre áll. A Patientline az IP-alapú hálózatot egy innovatív kormányzati kezdeményezés révén vezette be, amelynek értelmében 2003 végére mind a 13 ezer brit közkórházi ágyat el kell látni televízió-, rádió- és telefon-hozzáféréssel.

A szolgáltatás megváltoztathatja az orvosok és ápolók hagyományos munkamódszereit, mivel a nagysebességű hálózati hozzáféréssel az ágy mellett elérhető a betegekről szóló minden információ, az ˝elektronikus lázlapon˝ csúcstechnológiájú adatvédelem mellett tárolhatók a laboreredmények, röntgenképek és egyéb adminisztráció.

A Patientline a Cisco Euro-DOCSIS (Data Over Cable Services Interface Specification) minősítéssel rendelkező uBR7111 Universal Broadband Routerét helyezi üzembe a kórházakban a fejvégi CMTS szolgáltatások biztosításához és az ágyak melletti eszközök bekötéséhez. A Cisco uBR71111 routere segítségével költséghatékonyan megvalósítható a kétirányú IP-kapcsolat, beleértve az e-mail-, Internet- és hangkommunikációt. A WAN-kapcsolatot Cisco 1603 Series Router biztosítja a Patientline IP gerinchálózat számára. A szolgáltatást az épületekben meglévő hagyományos koaxkábeleken keresztül biztosítják, így elkerülhető a komoly átalakítási munkákkal járó hálózati kábelezés kiépítése.

Paul Gainham, a Cisco Systems EMEA részleg szélessávú és útválasztó termékekért felelős menedzsere szerint az együttműködés ˝kiváló példája annak, hogyan használhatják ki az intézmények a meglévő szabványos kábelinfrastruktúrát egy széleskörű szolgáltatásokat nyújtó hálózat létrehozásához anélkül, hogy költséges változtatásokat kellene végrehajtaniuk a meglévő épületeken.˝



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés