Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csapás a telefonból, avagy mobilnak álcázott önvédelem

Kütyük

Csapás a telefonból, avagy mobilnak álcázott önvédelem

Egy tajvani cég nemrég bemutatott egy olyan sokkolót, mely mobilnak van álcázva.

A tajvani Motedo nemrégiben kifejlesztette azt az elekrosokkot, mely mobiltelefonnak van álcázva, és csakúgy, mint a hagyományos társai, megközelítőleg 180.000 Voltot képes az áldozatba engedni. A sokkolóknál annyival több, hogy egy 130 dB-es sziréna is van rajta, mellyel veszély esetén fel lehet hívni az emberek figyelmét.

A speciális „telefonnal” telefonálni azonban sajnos nem lehet, viszont hatalmas előnye, hogy hagyományos elemekkel is üzemeltethető, ellentétben igen sok modellel. A sokkolóktól megszokott módon a bekapcsológomb, nagy és csak erős mozdulattal billenhető át.

Az eszközhöz gyári tartozékként jár egy bőrtok, mellyen pont ugyanúgy lehet magunknál hordani, mint egy hagyományos mobiltelefont. Méreteit és tömegét tekintve kicsit tekintélyesebb, mint a mai modellek, hiszen a maga 150 grammjával, és 150x48x30 mm-es méreteivel nem veszik el könnyen az öltönyzsebben.

És hogy ez milyen esetekben lehet hatékony? Nos, a rabláskor vagy elrabláskor biztosan, de egy egyszerű lopás esetében, amikor is az elsődleges célpont a mobiltelefon, aligha húz minket ki a bajból.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés